Arkitektforeningen arbejder for at fremme den arkitektoniske kvalitet i alle led af samfundets fysiske udvikling. Fra ændringer i bygningsreglementet til arkitekturpolitik og de lovgivningsmæssige rammer, der skal sikre en smuk og ansvarlig udvikling af vores bygninger, byer og landskaber. Her kan du læse om vores mærkesager.
Projekt af Søren Thirup Pihlmann og Jakob Rabe Petersen (Pihlmann Architects) Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen (Studio ThinkingHand, kunstner) Christian Vædele-Larson (HempCrete.dk ApS, producent). Foto: Hampus Berndtson
Bygningsreglementet er helt afgørende for vores mulighed for, at skabe, renovere og omdanne bygninger af høj arkitektonisk kvalitet. Derfor arbejder Arkitektforeningen sammen med engagerede medlemmer for at pege på de mange uhensigtsmæssigheder, der ligger i det nuværende reglement og komme med konkrete input til det kommende BR28.
For 75 år siden lagde Fingerplanen grundformen for hovedstadsregionens udvikling. I dag kalder klimakrise, byvækst og nye boformer på en opdatering. Med idékonkurrencen Fingerplan 2.0 har arkitekter vist vejen til en mere bæredygtig fremtid – og nu er arbejdet med at omsætte visionerne til virkelighed i gang.
Den nye nationale arkitekturpolitik skal sætte retningen for, hvordan vi bygger fremtidens Danmark – smukkere, grønnere og mere bæredygtigt. Det er nu, vi har chancen for at sætte en klar kurs for fremtidens byggede miljø, og det er ikke kun et anliggende for arkitekter, men et samfundsprojekt. Det skriver Johnny Svendborg i et indlæg i Byrummonitor.
Læs mere
Arkitekturens vækstlag er med til at understøtte nytænkning i arkitektfaget og kommer med kreative bud på både fagets og samfundets udfordringer. Men manglende referencer og erfaring betyder også, at det kan være svært at vinde fodfæste på markedet. Arkitektforeningen arbejder for at skabe bedre vilkår for nyere tegnestuer.
Læs de seneste