Organisation

Arkitektforeningen er opdelt i syv lokalafdelinger og har et sekretariat. Foreningen ledes af en bestyrelse. Her kan du se, hvordan organisationen er struktureret.

Har du spørgsmål?

Lise Antonsen

Direktionskoordinator

+ 45 30 85 90 09

lia@arkitektforeningen.dk

Arkitektforeningen er arkitekternes uafhængige standsforening i Danmark. Siden stiftelsen i 1879 har Arkitektforeningen arbejdet målrettet for at sikre de bedste vilkår for den enkelte arkitekt og kvaliteten af vores fælles byer, bygninger, landskab og miljø.

Arkitektforeningen er en politisk organisation, der drives af medlemmernes engagement i vores 7 lokalafdelinger, repræsentantskab samt task forces, netværk og sekretariat i København. Foreningen arbejder i ‘arkitekturens tjeneste’ som fagligt interessefællesskab, men er ikke fagforening.

Medlemmerne

Arkitektforeningen er et fællesskab af akademisk uddannede arkitekter i Danmark og tæller cirka 7000 medlemmer, fordelt over hele landet.

Bliv MAA

Repræsentantskabet

Foreningens øverste myndighed er repræsentantskabet, som består af i alt 52 aktive medlemmer og 4 studerende.

Repræsentantskabet vælger bestyrelse og medlemmer til faste udvalg samt godkender kontingent, budgetter og regnskab.

Se, hvem der sidder i repræsentantskabet

Arkitekt MAA Johnny Svendborg er formand for Arkitektforeningen.

Bestyrelse

I Arkitektforeningens bestyrelse sidder otte medlemmer, som vælges for fire år ad gangen. Formanden og bestyrelsesmedlemmerne vælges af repræsentantskabet. Bestyrelsen leder foreningen, sammen med direktionen.

Se bestyrelsen

Forretningsudvalg

Arkitektforeningens forretningsudvalg udgøres af formand, næstformand og direktør. Forretningsudvalget mødes en gang om måneden.

På møderne forberedes bestyrelsesmøder, og der orienteres om sekretariatets løbende arbejde. Forretningsudvalget følger op på bestyrelsens beslutninger.

Lokalafdelinger

Arkitektforeningen består af syv lokalafdelinger. Afdelingerne har et aftalt budget og sammensætter selv programmer for medlemsaktiviteter som foredrag, debatarrangementer, klubaftener, studierejser etc.

Lokalafdelingerne arbejder meget forskelligt og selvstændigt inden for de aftalte økonomiske rammer, og lederne afholder et årligt møde med formand og sekretariat. Arbejdet i lokalafdelingerne varetages af frivillige.

Find din lokalafdeling

Sekretariat

Foreningens sekretariat ledes af en direktør, som refererer til bestyrelsen og har cirka 24 medarbejdere. Sekretariatet er delt op i tre teams og Arkitektens redaktion:

• Politik, relationer og kommunikation
  • Faglighed, engagement og foreningsliv
  • Administration, økonomi og service

Sekretariatet udmønter de politiske beslutninger og driver de vedtagne forretningsområder. Derudover driver sekretariatet Arkitektens Butik og udgiver fagbladet Arkitekten

Se medarbejdere i sekretariatet

Har du spørgsmål?

Lise Antonsen

Direktionskoordinator

+ 45 30 85 90 09

lia@arkitektforeningen.dk

Uddybning af organisationsdiagram

• APA står for Arkitekternes Private Arbejdsløshedskasse, som Arkitektforeningen er sekretariat for.
  • UF er kort for Understøttelsesfondet, som blev nedsat i 1902 og yder støtte til økonomisk trængte arkitekter MAA.
  • FU er Arkitektforeningens forretningsudvalg, som udgøres af formand, næstformand og direktør.

En stor familie

Arkitektforeningen er central i arkitektfaget i Danmark. Men der er også andre i ‘familien’. Vi har det til fælles, at vi arbejder for at give arkitekturen en stemme. Se hvem de andre er

Lokalafdelinger

De syv lokalafdelinger er rygraden i Arkitektforeningens arbejde