repræsentantskab

Nils-Ole Lund modtager Arkitektforeningens Æresmedalje

Nils-Ole Lund har siden 1950-erne været en markant skikkelse i dansk arkitektur og nu modtager han medlemmernes æresmedalje på repræsentantskabsmødet den 29. maj

Af Kim Dirckinck-Holmfeld

Ny leder i det sydjyske vil styrke netværk

Arkitekt MAA Signe Rosenfeldt har efter fem år som aktiv i lokalledelsen i Arkitektforeningen Sydjylland sagt ja til rollen som leder. Hun overtager lederstolen efter arkitekt MAA Christina Birch

Signe Rosenfeldt brænder for foreningslivet, og understreger, at hun bruger sin tid og frivillige kræfter i lokalafdelingen Sydjylland, fordi det giver gode oplevelser og er en anledning til at få et unikt blik ind faget og branchen:

Natalie Mossin genvalgt til formandsposten

Arkitekt MAA Natalie Mossin blev på Arkitektforeningens repræsentantskabsmøde genvalgt som formand for bestyrelsen.

Den 23. maj var Arkitektforeningens repræsentantskab samlet til årsmøde, hvor medlemmerne skulle stemme om, hvem der skal besidde formandsposten de næste fire år.

Der var kampvalg til posten som formand, idet Arkitekt MAA Dan Ljungar også stillede op, men det blev Natalie Mossin, der løb med flertallet af stemmerne.

Highlights fra folkemødet

På Folkemødets første dag debatterede Arkitektforeningens direktør Jane Sandberg nye fællesskaber i byerne med minister Carsten Hansen og stadsarkitekt arkitekt MAA Tina Saaby samt borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Kampvalg til ledelsen af Lokalafdeling Nordjylland

Der var levende debat, spændende fagligt indlæg om udviklingsplanerne for det store område, som tidligere husede Eternitfabrikken i Aalborg og kampvalg til lokalafdelingsledelsen, da Nordjyllandsafdelingen mandag den 4. april holdt årsmøde.

Til ledelsen blev valgt: Eva Møller Sørensen, Nicolai Steinø, Trine Kammer og Johanne Lundager. Som suppleanter valgtes Kristian Lange og Niels Hurup.

Til kamp for nytænkning og flere eksperimenter

Arkitekt MAA Ali Arvanaghi vil kæmpe for de yngre uetablerede arkitekter, de små nye arkitektvirksomheder og de anderledes tænkende spillere.

Ali  er nyvalgt medlem af Arkitektforeningens repræsentantskab og arkitekt MAA med mange jern i ilden –  med en baggrund fra OMA og Henning Larsen Architects, som aktiv i ledelsen for Arkitektforeningens lokalafdeling København og som underviser på Kunstakademiets Arkitektskole, gæstekritiker ved LTH Lu

Arkitektens rolle er under pres

Det var deltagelse i Arkitektforeningens task force om en ny udvalgsstruktur, der inspirerede udviklingschef hos rådgivningsvirksomheden SBS arkitekt,  MAA Graves Simonsen til at stille op til valg til Arkitektforeningens repræsentantskab. Som nyt medlem af repræsentantskabet glæder Graves Simonsen sig til konstruktive diskussioner på tværs af arkitektfagets mange facetter.

Arkitekt MAA Lars Juel Thiis ny formand for Statens Kunstfond

Statens Kunstfonds Bestyrelse har valgt arkitekt MAA Lars Juel Thiis som formand i 2011.

Den nyvalgte formand Lars Juel Thiis, arkitekt MAA, er stifter af arkitektfirmaet Cubo i 1992. Han har bl.a. tegnet Engholmkirken i Allerød, Kunstskolerne på Holmen, Odense Universitets udvidelse, Egå gymnasium, Nordkraft i Aalborg og tegner pt. på Det Nye Universitetshospital i Århus.

Nyt medlem af Arkitektforeningens bestyrelse

Peter Thorsen, arkitekt MAA, adm. direktør og partner i Lundgaard og Tranberg Arkitekter blev fredag den 11. juni valgt som nyt medlem af Arkitektforeningens bestyrelse.

Tidligere bestyrelsesmedlem, Irene Lønne, har efter syv år i Akademisk Arkitektforenings bestyrelse besluttet ikke at sidde valgperioden ud. Derfor er Peter Thorsen, der har været en del af Lundgaard og Tranberg Arkitekter i mere end 20 år, nu valgt til posten.

Lokalafdelinger

Arkitektforeningen består af 7 lokalafdelinger.