UIA Verdenskongressen for Arkitekter 2023

Mere end 6.000 deltagere fra 135 lande deltog i verdens største begivenhed for bæredygtig arkitektur, UIA Verdenskongressen for Arkitekter, som Arkitektforeningen var vært for fra den 2.-6. juli. Over fire dage har fremtrædende forskere og praktikere på tværs af landegrænser og generationer diskuteret, hvordan arkitekturen kan bruges til at bekæmpe klimaforandringer, øge biodiversitet og fremme social inklusion.

Unge aktivister skal ikke bruge kræfter på at grave grøfter, men være ‘politikere for inklusion’ på tværs af generationer, lød det fra arkitekt, aktivist og politiker William Chan.

15 verdensmålspavilloner i København

Se alle 15 pavilloner

Udover et tætpakket program i Bella Center under kongresdagene har hovedstaden sydet af større og mindre events, lige som en række midlertidige pavilloner har dannet ramme om en række aktiviteter langs Københavns Havn. Selvom kongressen nu er slut, er pavillonerne her endnu og kan opleves hele sommeren.

UIA Verdenskongressen erklærer en ny bæredygtig begyndelse

Se Copenhagen Lessons’ 10 principper

Som kulminationen på den fire dage lange verdenskongres præsenterede Verdenskongressens præsident, arkitekt MAA Natalie Mossin, “The Copenhagen Lessons”. De består af 10 principper for en hurtig og radikal ændring i det byggede miljø for at opnå FN’s 17 bæredygtige udviklingsmål (SDG’erne).

Viden fra verdens førende forskere

Læs mere

Førende forskere og arkitekter leverer kritiske analyser, eksempler fra praksis og nye perspektiver til at løse verdens udfordringer i et samlet værk, der forener UIA Verdenskongressens videnskabelige spor. Fra klimatilpasning til sundhed, dykker værket ned i seks temaer for en mere bæredygtig og inkluderende arkitektur.

Radikal forandring handler ikke om at bo i lerhytter

Læs mere

Kan arkitektur forandre verden? Kan arkitektur være politisk? Kan arkitekter være aktivister? Ja, ja og ja, lyder svaret efter en veloverstået UIA Verdenskongres for Arkitekter. Vi satte os for at undersøge, hvad aktivismen handler om og møde nogle af frontløberne.

The Seaweed selfie wall

World Congress of Architecture Copenhagen 2023

Besøg det officielle site

Find flere film og se hele programmet på uia2023cph.org

gå til website
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +