ANNONCE

Forsiden: Vadehavscentret, Dorte Mandrup. Foto: Adam Mørk

Redaktionen

50 Buildings – Danish Architecture 2016-2022 er tilrettelagt som en guide over perioden 2016-2022 og udkommer på engelsk med en intention om at formidle det bedste i dansk arkitektur til resten af verden i forbindelse med arkitekturåret i 2023, som afholdes i Danmark. Bogen udkommer den 14. december.

Udvalget af bygninger i guiden har tidligere været anmeldt og præsenteret i det danske arkitekturtidsskrift Arkitekten. En periode på seks år er for kort til at indkredse en egentlig strømning i arkitekturen, men perioden er lang nok til at tegne en skitse af tendenser i faget.

Selvom redaktionen søger og finder de byggerier, som vi gerne vil omtale, har et korps af kvalificerede anmeldere vurderet og beskrevet de nærmere forhold i hver enkelt bygning. De bedste citater fra hver anmeldelse er med i denne udgivelse, sammen med korte bygningsbeskrivelser, og endelig de mere faktuelle oplysninger om arkitekt og sted. Bogen er rigt illustreret med tegninger samt fotografier taget af nogle af Danmarks bedste arkitekturfotografer.

I bogen præsenteres projekter af Johansen Skovsted Arkitekter, Tulinius Lind, Tredje Natur, Nøhr & Sigsgaard, Leth & Gori, Christensen & Co, Bertelsen & Scheving, Praksis, Carsten Juel-Chrstiansen,  BIG, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, JAJA Architects, ONV Arkitekter, NOAA Architects, LH Arkitekter, Malene Bach, lenschow & pihlmann, Kengo Kuma & Associates, Dorte Mandrup, Vandkunsten Arkitekter, Snøhetta, Svendborg Architects, SLA, JJW Arkitekter, EFFEKT, Mangor & Nagel, Arkitema, Christoffer Harlang Arkitekter, Erik Brandt Dam arkitekter, Cornelius Vöge, Arup, Claus Pryds Arkitekter, C.F Møller Architects, ADEPT, entasis, OMA, COBE, Schmidt Hammer Lassen Architects, Dissing & Weitling, Wohlert Arkitekter, Holgaard Arkitekter, Frank Maali & Gemma Lalanda.  

(Se udvalgte opslag fra bogen nedenfor)

Redaktionen

ANNONCE