ANNONCE

Holbæk Station. Foto: Niels Nygaard
Bidrag af

Lauge Floris Larsen

Arkitekt MAA

Udstillingen Perron Ceremoni udfolder visioner om fremtidens kollektive transport for at igangsætte en refleksion om, hvordan transportformen kan genromantiseres og løftes op på det højeste niveau for alle i samfundet. Udstillingen består af drømmebilleder af en mulig kulturændring, hvor der stilles spørgsmål og indikeres svar, men først og fremmest åbnes for en fælles diskussion. 

Udgangspunktet for Perron Ceremoni er en serie af mekaniske dioramaer med scener ind til fremtidens togrejser og stationsrum. Dioramaet er oprindeligt et udstillingsformat, der viser tableauer af virkeligheden i et tredimensionelt rum. 

Hvor de traditionelle dioramaer har et entydigt forhold mellem forside og bagside, blotlægges i denne udstilling dioramaernes konstruktioner for at vise de bagvedliggende infrastrukturer, hvor en stor del af arbejdet normalt ligger ubemærket hen. I Perron Ceremoni lægger dioramaet sig i forlængelse af de klassiske dioramaer, men gentænkes, så det ikke viser en illuderet virkelighed, men en mulig fremtid.

Artiklen fortsætter nedenfor.

Bidrag af

Lauge Floris Larsen

Arkitekt MAA

Fakta

Perron Ceremoni er en udstilling udviklet af arkitekt MAA Lauge Floris Larsen
Udstillingen har også inviterede bidrag af Anna Norup Lindblad, Building Diversity, iovermorgen, Maiken Stæhr, Steffen Kloster Poulsen
Jingles: Didde Borup Larsen, Asbjørn, Schwanzen Sänger Knaben, Nic Krog, Shō Murayama, Sofie Gerup, Jesper Moeslund, IGÅR.IDAG
Open call: Sabine Wedege, Juliette Ringrose, Maria H. Thomsen, Frida Retz & Janosh Heydorn, Lars Jonsson, Nils Ekman, Anne Sofie Fiala & Tilde Platz, Billie Meiniche.
Udstillingen blev vist på Københavns Hovedbanegård i perioden den 15. juni til 9. juli 2023
Alle fotos: Niels Nygaard

Udgivelse

Artiklen er første gang bragt i Arkitekten 06/2023

ANNONCE

Foto: Niels Nygaard

Holbæk Station. Tegning: Lauge Floris Larsen

Holbæk Station. Foto: Niels Nygaard

Holbæk Station. Foto: Niels Nygaard

Foto: Niels Nygaard

Aalborg Banegård. Foto: Niels Nygaard

Aalborg Banegård. Tegning: Lauge Floris Larsen

Aalborg Banegård. Tegning: Lauge Floris Larsen