ANNONCE

Foto: Martin Keiding
Kommentar af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Arne Jacosens SAS Royal Hotel (1960), i dag hedder det Radisson Collection Royal Hotel, står foran en facaderenovering, som bør skrinlægges.

Fortjenstfuldt har den internationalt anerkendte arkitekt og forfatter med speciale i dansk modernisme, Michael Sheridan i Politiken bragt frem i offentlighedens søgelys, at hotellets ejere nu planlægger, at skifte højhusets curtainwall-facader ud. Uden arkitektfaglig bistand.

At dømme ud fra den opsatte mock-up (se foto) er der tale om uprofessionelt arbejde.

SAS hotellet er (endnu) ikke fredet – men Slots- og Kulturstyrelsen, Københavns Kommune, byens politikere og landets kulturminister lader forhåbentligt ikke dette projekt gennemføre. Vi taler om et verdensberømt hus.

Københavns stadsarkitekt Camilla van Deurs siger til ARKITEKTEN den 5/9,  at ”Teknik- og Miljøforvaltningen ikke udtaler sig om igangværende byggesager, hvor der ikke er truffet en afgørelse”. Fair nok – og god nyhed! For det betyder, at der endnu er tid til at stoppe sagen.

Selvfølgelig er facaden slidt og sikkert også utæt, men i dag ligger kyndige danske restaureringsarkitekter inde med dyb kvalificeret viden om, hvordan den slags arbejder kan udføres – også når det drejer sig om modernismens arkitekturværker.

I 2017 lod ejeren det nederste stykke overmale i en kreperlig grøn plasticmaling henover de oprindelige metal-facadeplader. Malingen sidder der stadig!

Kommentar af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

ANNONCE