ANNONCE

Foto: Hjelm Bugts Venners facebookgruppe
Leder af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Med henvisning til Naturbeskyttelseslovens § 21, der forbyder skiltning i det åbne land, vil Vordingborg Kommune forbyde borgere at sætte plakater op på deres egne private grundstykker. Skilte, hvor der står Turister? Ja tak. Feriefabrikker? Nej tak., skal fjernes. Den specifikke fabrik, der henvises til, er et privatfinansieret, ferieboligbyggeri ved Hjelm Bugt, som lokale borgergrupper længe har protesteret imod. 

Der tegner sig et billede af folkevalgte politikere, som forsøger at lukke munden på deres vælgere og forhindre dem i at agere i et demokratisk samfund, som de selvsamme politikere ellers er sat til at vogte over. I virkeligheden synes politikerne først og fremmest at ville passe på investorernes penge, hvad der blot bekræfter de mest banale fordomme om det politiske system.

Det er strategisk dumt at forskanse sig bag tibetsags-agtige forsøg på at fjerne skilte i haver.

Den adfærd er jo blot med til at bekræfte opfattelsen af, at der er noget uldent på færde, og for hvert skridt, der tages i samme retning, f.eks. med transportministerens udkast til “Bekendtgørelse om afskæring af klageadgange i forbindelse med anlæg af Lynetteholm”, undergraves troen på, at landet kan bygges gennem kvalificeret, ordentlig planlægning, som tager hensyn til natur, landskab og borgere.

Den adfærd klæder ikke Socialdemokratiet, som har magten, både i Danmark, i København og i Vordingborg. 

Leder af

Martin Keiding

Chefredaktør

Arkitekt MAA

Udgivelse

Lederen blev første gang udgivet i Arkitekten 08/2021.

ANNONCE