Akademisk Arkitektforening

Odense

Byudvikling skaber velfærd og vækst i OdenseFra stor dansk by til dansk storby. Odense Kommune blev på årets byplanmøde i Herning tildelt Byplanprisen 2014 

”Byplanprisen er et kæmpe skulderklap både til byrådet og alle vores dygtige fagfolk, der arbejder med byomdannelsen. Prisen her giver os alle mere energi til at fortsætte den fysiske og mentale transformation af Odense, siger Jannik Nyrop, Chef for Bystrategisk Stab.

Eventyret leverForslag fra hele verden er strømmet ind til idékonkurrencen om et nyt H.C. Andersen House of Fairytales i Odense. De tre ligestillede vinderforslag fortæller hver sin historie om magien og legen, fantasien og virkeligheden og appellerer både til sanserne og tankerne.  

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Hele verdens H.C. AndersenSiden Odense Bys Museer og Odense Kommune i samarbejde med Realdania den 2. september udskrev den internationale idékonkurrence House of Fairytales, er godt 1000 tilmeldinger fra hele verden strømmet ind.


I alt er der kommet 969 registrerede tilmeldinger* fra 64 lande. Den 10.12 er der modtagelsesfrist for konkurrenceforslag.

International idékonkurrence om eventyrhus i Odense

Tre teams dyster om Gade i OdenseTre tværfaglige teams fra ind- og udland er udvalgt til at gå videre i konkurrencen ’Fra gade til by’- et byprojekt, der vil forvandle den trafikerede Thomas B. Thriges Gade til et nyt, livligt byområde lige midt i Odense.


Første fase af konkurrencen ’Fra gade til by’ er slut, og blandt de syv teams, der var med i opløbet, har en enig dommerkomite nu udvalgt tre, der bliver indbudt til forhandling om videre udvikling af deres forslag.

Udgiv indhold