lokal

2000 breve om arkitekturpolitik

Arkitektur af høj kvalitet er en grundpille i vores velfærdssamfund og kommunale arkitekturpolitikker er vejen frem for at sikre vækst og velfærd lokalt. Det var et af de centrale budskaber i Arkitektforenings lobbyarbejde frem mod kommunalvalget.

Direktør i Arkitektforeningen Jane Sandberg siger:

Arkitekturpolitik i Viborg

Viborg: Det er med stor glæde, vi har fulgt debatten om arkitektur og arkitekturpolitik i Viborg Stifts Folkeblad, hvor et enigt Teknisk Udvalg har besluttet, at Viborg Kommune skal have en arkitekturpolitik

Debatindlæg bragt i Viborg Stifts Folkeblad d. 14.11. af Jane Sandberg og Therese Agerkilde, direktør i Arkitektforeningen og medlem af ledelsen i Arkitektforeningen Vestjylland

Brugerinddragelse i døgndrift på Fanø

Hvad er fordelene ved at være arkitekt langt væk fra de større byer? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er? Andet interview i rækken med arkitekter, der bor og arbejder i ”udkanten” er med Anne Bjerggaard, arkitekt MAA og planlægger i Fanø Kommune.

Af Dorte Maria Vestergaard

”Jeg keder mig aldrig herovre. Det har virkelig overrasket mig hvor mange sociale ting, der foregår på den her lille ø.”

Arkitektfagligheden central i efterårets valgkampe

Cykelstier, udsatte boligområder og supersygehuse. Den 19. november vælger vi, hvem der skal repræsentere os i landets 98 kommuner og 5 regioner.

Valget har stor betydning for arkitekturens forankring i det politiske arbejde de næste fire år. Derfor planlægger Arkitektforeningen en kommunikationsindsats rettet mod kommunalpolitikerne kombineret med en lokal og regional presseindsats frem mod valget.

Råb op!

"Man skal kunne se hinanden i øjnene oppe i Brugsen"

Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der bor og arbejder i udkanten: Hvad er fordelene ved at være arkitekt langt væk fra de større byer? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er? Første interview i rækken er med Christina Kjerulff, arkitekt MAA og indehaver af tegnestuen Artifo på Ærø.

Af: Dorte Maria Vestergaard

”Der er rigtig mange fordele ved at være arkitekt på en lille ø.

Status på norsk arkitekturpolitik

Norske arkitekter og politikere diskuterer lige nu arkitekturpolitik i Norge på livet løs. Følg med i konferencen live ved at klikke på play-symbolet herover.

Mandag og tirsdag d. 20. og 21. november mødes nogle af Norges og Nordens vigtigste repræsentanter for arkitekturfaget til to konferencer på DogA i Oslo.

Danmarks skønneste hjem?

DR1 er netop nu i gang med forberedelserne til en ny programserie, der hylder danskernes hjem. Den mest personlige, originale og inspirerende bolig bliver belønnet med 100.000 kroner i den store finale. 'Danmarks skønneste hjem' rammer DR1 til sommer, og TV-kanalen har brug for din hjælp til at finde frem til de bedst kvalificerede boliger.

Alle har brug for en arkitekturpolitik

Der er mangel på arkitekturpolitikker i kommunerne. Mindre end hver femte har fulgt regeringens opfordring og formuleret én. Men der er mange gode argumenter for at komme i gang. Det betyder, at man fremover ikke behøver at tage stilling til hver enkelt carport, der skal bygges, eller skole, der skal males, fra bunden hver gang.

Af Rikke Krogh

I maj 2007 præsenterede regeringen dens arkitekturpolitik i form af bogen "Arkitekturnation Danmark".