lys

Nominerede til Den Danske Lyspris 2015

En tunnel, en gangbro, gamle vinduer og et museum er blandt de fire projekter, der i år er nomineret til Den Danske Lyspris

Pris til det usynlige lys

Den Danske Lyspris 2014 går til Novo Nordisks nye domicil i Bagsværd. Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects, der i samarbejde med Grontmijs Lighting team har stået for lysdesignet.

Novo Nordisk og rådgiverteamet bag får prisen for et lysprojekt, hvor lysets samspil med bygningen er så elegant, at lyset snarere anes end ses

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet. Juryen, som Akademisk Arkitektforening sidder med i, har besluttet at nominere fire meget spektakulære projekter til Den Danske Lyspris 2014. Projekterne er meget forskellige, men de er alle af høj lysmæssig kvalitet.

De fire nominerede projekter er - i tilfældig rækkefølge:

Verdens første sansefødestue på Nordsjællands Hospital, Hillerød

Lysets helende kraft

Arkitekt MAA, Carlo Volf arbejder med at forene lys, arkitektur og sundhed, så det sundhedsmæssige aspekt bliver integreret i arkitekturen. I sin nyligt forsvarede ph.d. præsenterer han, hvordan lyset kan være med til skabe bedre rammer for vores sundhed.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ), Designkommunikation

Nominerede til Den Danske Lyspris

Den Danske Lyspris uddeles for sjette gang i år. Dansk Center for Lys har i år modtaget 15 indstillinger til prisen, hvoraf fire projekter nu er nomineret.

De nominerede projekter er:

Mediefacaden på Industriens Hus

Den Danske Lyspris til Lynetten i Københavns Havn

Lynettefællesskabets nye ovn- og silobygning blev tildelt Den Danske Lyspris 2012. Det er Creo Arkitekter A/S, som har tegnet bygningen og Rambøll Lys, som har været lysdesignere på projektet.

Belysningen af renseanlægget Lynettens nye ovn- og silobygning er et enestående eksempel på, hvordan en innovativ bygherre og en god lysdesigner med enkle virkemidler kan forvandle et industrianlæg til et smukt vartegn efter mørkets frembrud.

De ser lyst på fremtiden

Det danske projekt “Light & Wind” fik hædrende omtale, da International VELUX Award 2012 blev uddelt i Porto, Portugal d. 4. oktober 2012.  Arkitektforeningen har mødt de fire studerende fra Aarhus, der her fortæller om deres vinderprojekt og mødet med den internationale arkitekturverden.

Af Anne-Marie Gregersen, journalist

Vejprisen går til Aalborg Havnefront

Endnu en gang har Aalborg Havnefront fået en pris, nemlig Vejprisen 2011 for "nye og miljørigtige vejbelysningsanlæg", der torsdag den 26. januar blev overrakt af transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Så sent som i november fik havnefronten i Aalborg Den Danske Lyspris 2011 for "et sjældent set stemningsfuldt og velfungerende projekt", som det lød i motiveringen.

Det bedste lys er i Aalborg

Aalborg Havnefront blev hædret med Den Danske Lyspris ved Lysets Dag 2011 på IT Universitetet i København den 16. november 2011.

Fremtidens energirenovering

I anledning af Arkitekturens Dag d. 1. oktober åbnede Gate 21 "Sustainable Future Forum" dørene for en engageret skare, der havde fundet vej til Albertslund.  Arkitekt MAA Charlotte Valmin rapporterer her fra dagen:

Gate 21 er drivkraft – dvs. både skaber og gennemfører projekter – for klima- og energiløsninger i Østdanmark.