Temaer

Forskønnelse, bevaring, kulturarv, værdier, udvikling og forandring. Vi sætter fokus på arkitekturen og arkitekternes betydning for vores samfund.

Diversitet og ligestilling i arkitektfaget

Som arkitekternes standsforening arbejder vi for at højne den arkitektoniske kvalitet og skabe de bedst mulige vilkår for faget. Vi arbejder bl.a. for at fremme diversitet og ligestilling, og her på siden har vi samlet nyheder og debat om temaet. Se også 10 anbefalinger fra vores medlemsbaserede arbejdsgruppe til, hvordan vi kan styrke udviklingen.

Vækstlagstegnestuer

Arkitekturens vækstlag er med til at understøtte nytænkning i arkitektfaget og kommer med kreative bud på både fagets og samfundets udfordringer. Men manglende referencer og erfaring betyder også, at det kan være svært at vinde fodfæste på markedet. Arkitektforeningen arbejder for at skabe bedre vilkår for nyere tegnestuer. Foto: ReVærk og Martin Gravgaard

Byggefællesskaber

Byggefællesskaber er en relativt ny boligform, som opstår på privat initiativ og uden en kommerciel udvikler. Erfaringerne viser, at denne boligform både kan bidrage til udviklingen af arkitektonisk kvalitet og variation i bybilledet og styrke beboernes engagement i lokalområdet. Arkitektforeningen arbejder for at fremme byggefællesskaberne i Danmark. Foto: Martin Delin

Skønheden i det almene

Med denne temaside sætter Arkitektforeningen fokus på kvaliteterne og de positive fortællinger i de almene boligområder. For der er meget at komme efter – også i de såkaldte ghettoer.

COVID-19

Se tema om COVID-19

COVID-19 har på ingen tid vendt op og ned på samfundet, som vi kender det. Hvad kommer det til at betyde for den måde, vi lever, arbejder og bor på i fremtiden? Arkitektforeningen har inviteret en række MAA’er til at komme med deres post-Corona-visioner.

Parcelhuset

Se temaet om parcelhuset

Parcelhuse, selv de bevaringsværdige, rives ned i stor stil over hele landet. Hvad er det for forandringer, der sker i parcelhuskvarterne? Hvad er det for værdier, der er på spil? Hvad er udfordringerne? Og hvad vil vi med parcelhuskvartererne i fremtiden? Under ledelse af arkitekt MAA Grethe Pontoppidan dykker vi ned i parcelhusets historie og betydning.

Kontakt sekretariatet

Har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at ringe til os

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +