nordisk

Sverige lancerer ambitiøs arkitekturpolitik

I onsdags overrakte Malmøs stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson betænkningen ”Gestaltad Livsmiljö” til den svenske kulturminister Alice Bah Kuhnke. Som navnet antyder, indeholder betænkningen et meget bredt blik på det byggede miljøs betydning for hele samfundets udvikling og hverdagslivets udfoldelse.

Fælles nordisk engagement i det byggede miljø

Følgende er en udtalelse formuleret af de nordiske arkitektforeninger fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne på det årlige møde i Oslo d. 10. oktober 2014.

Et lands arkitektoniske kultur er ikke stærkere end dets borgeres egagement i den. Dette engagement starter med en invitation til børn og unge til at lære om arkitektur og til at danne deres egen mening om deres omgivelser.

Vi har brug for engagerede medborgere for at skabe en bæredygtig fremtid for det byggede miljø.

Status på norsk arkitekturpolitik

Norske arkitekter og politikere diskuterer lige nu arkitekturpolitik i Norge på livet løs. Følg med i konferencen live ved at klikke på play-symbolet herover.

Mandag og tirsdag d. 20. og 21. november mødes nogle af Norges og Nordens vigtigste repræsentanter for arkitekturfaget til to konferencer på DogA i Oslo.