undervisning

Arkitektur er også for børn

En af Arkitektforeningens mærkesager er at få meget mere arkitektur og design ind i børn og unges hverdag gennem undervisningen i folkeskolen, fordi det er vigtigt for deres demokratiske og kunstneriske dannelse.

Af Peter Westermann, politisk konsulent

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

En verden af muligheder

'Arkitektur i folkeskolen' giver konkrete redskaber til at formidle arkitektur til målgruppen. Arkitekt MAA og ansat i arkitektfirmaet Saabye & Partners Barbara Bojsen-Møller deltog på kurset. Her fik hun blandt andet bekræftet sin påstand om, at det, der gør arkitektur interessant i forhold til folkeskolen, er, at det kan bruges som alternativ metode i nærmest alle fag. Kurset gentages 26.-27.

Der er brug for arkitekter i folkeskolen

Arkitektur skal på skoleskemaet. Derfor skal arkitekter nu selv på skolebænken.

”Arkitektur kan rigtig meget fagligt og rammer lige ned i alt det nye, vi skal arbejde med i Folkeskolen efter reformen. Vi skal være innovative, arbejde på tværs, knytte forskellige fag sammen og inddrage viden fra omverden.

Arkitekten til tavlen

Det er Arkitektforeningens mål at sætte arkitektur på skoleskemaet og som et led i implementeringen af den nationale arkitekturpolitik, søsætter vi nu et kursus, der skal ruste arkitekter til at gennemføre læringsforløb i folkeskolen.

Ideen til et decideret kursus, der vægter undervisningsteknik, didaktik og læring kom i kølvandet på Arkitekturens Dag i 2012, hvor Arkitektforeningen udsendte MAA’ere til folkeskoleklasser landet over.

Nyt Huskunstnerudvalg yder støtte til arkitektur

Statens Kunstfond har netop bevilget tilskud til 94 huskunstnerprojekter, som efter sommerferien igangsættes på flere af landets dag- og skoletilbud for børn og unge.

Det begynder med børn og unge

Kulturminister Marianne Jelved har, fra hun tog i døren til Kulturministeriet pointeret, hvor vigtigt det er, at børn og unge kommer i nærkontakt med kunst og kultur. I dag lancerede hun så sin strategi for de indsatser, der skal sikre, at alle børn og unge i hele Danmark – også dem, der ellers ikke kommer på museum eller til musikundervisning, møder kunst og kultur.

Dansk arkitekturundervisning i Sydafrika

Flere og flere skoler er allerede begyndt at efterlyse måder at undervise børn og unge i arkitekturens univers. Samtidig retter udlandet blikket mod Danmark og vores arkitekturundervisning.

Utzons operahus i Sydney fylder 40

Et af verdens mest berømte bygninger, Operahuset i Sydney, slog dørene op for 40 år siden, og det fejres med jubilæumsudstillinger, digitalt undervisningsmateriale og symposier.

Jeg er først og fremmest arkitekt

Kun 30 % af Arkitektforeningens medlemmer bestrider klassiske tegnestuejobs. Men hvad laver alle de andre? Nogle af dem arbejder med formidling og kommunikation. Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der har valgt formidlingen som levevej. Fjerde og sidste interview i rækken er med Arkitekt MAA, Ph.d.