arkitektkonkurrence

Konkurrence om Kronløbsøen er afgjort

Et team bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, Sted By- og Landskabsarkitekter og Rambøll Danmark har vundet konkurrencen om den nye Kronløbsø i Københavns Nordhavn.

Ny publikation undersøger kvalitet i udbudsprocesserne

Realdania og Bygherreforeningen har i samarbejde med Arkitektforeningen udarbejdet et debatoplæg, der undersøger fire udvalgte konkurrenceforløb. Debatoplægget viderebringer en række konkrete erfaringer og oplevelser fra de involverede bygherrer, arkitekter, konkurrencerådgivere og fagdommere.

MiniPavillon - arkitektkonkurrence for børn

For første gang nogensinde inviterer Arkitektforeningen København børn til at designe pavillon til Kongens Have.

Arkitektforeningens lokalafdeling i København indbyder hermed børn til at deltage i konkurrencen om at komme med skitse- og modelforslag til en midlertidig pavillon i Kongens Have i København.

Dorte Sibast, leder af lokalafdelingen i København, siger:

Skær fedtlaget af konkurrencerne

Arkitektkonkurrencer er et oplagt og effektivt redskab, når offentlige bygherrer ønsker kvalificerede arkitektoniske løsninger. Desværre er mange konkurrencer kendetegnede ved detaljerede og udpenslede konkurrenceprogrammer med ditto afleveringskrav. Keep it simple og fokuser på at skabe merværdi for alle parter.

Af Jesper Kock, arkitekt MAA, leder af Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling

"Pavillon-konkurrencen er en kæmpe mulighed"

Deadline for tilmelding til MAA Pavillon-konkurrence 2015 i Kgs. Have nærmer sig. Det er en kæmpe chance for at prøve sig af og vinde synlighed, siger sidste års vinder.

Gratis kurser for studerende og nyuddannede

Arkitekternes Efteruddannelse er også for dig, der er studerende eller nyuddannet. Hvad end du står overfor at skulle søge dit første job eller deltage i din første konkurrence, har vi gratis kurser, der lærer dig at undgå fejl og faldgruber og klæder dig på til livet uden for skolen.

CV kursus
Få viden om, hvordan du opbygger dit CV, så det målrettes behovet i arkitektfaget.

Vinder af konkurrence om Lyngby-Taarbæk Rådhus

Arkitektrådgiveren på Lyngby-Taarbæk rådhusbyggeri er nu udpeget på baggrund af en gennemført konkurrence baseret på dialog mellem kommunen og de deltagende arkitektfirmaer. Rådgiveren er et team som består af KHR Arkitekter i samarbejde med Opland Landskabsarkitekter, Oluf Jørgensen A/S og Via Trafik.

Fremtidens bæredygtige almene bolig

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter inviterer i samarbejde med Arkitektforeningen kommunerne til at blive foregangskommune på det almene boligområde med innovativt og bæredygtigt byggeri for Danmarks mange lejere.

Små indgreb skal skabe store oplevelser

Realdania og Naturstyrelsen vil forbedre naturoplevelserne i yderområderne.

Magiske moseområder, bløde bakker, verdenskendt vadehav, klinter, klitter og et enestående dyreliv.  De danske yderområder er rige på storslåede landskaber. Nu har Realdania og Naturstyrelsen under Miljøministeriet – i samarbejde med et fagligt ekspertpanel – udvalgt 10 særlige steder i yderområdernes landskaber og afsat 33 mio. kr.

Arkitektforeningen effektiviserer OPP projekter

Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling har gennemgået forskellige artikler og evalueringsrapporter af tidligere OPP projekter for at vurdere indsatsområderne og for at kunne effektivisere og højne kvaliteten af processen af OPP projekter.

En af årsagerne til at OPP udbuddene ofte bliver kostbare satsninger for virksomhederne er som regel, at bygherren ikke har gjort sit forarbejde godt nok, og derfor overlader en lang række af ubekendte faktorer til OPP konsortierne.