prisopgave

Prisoverrækkelse: Bæredygtig shopping i bykernerne

I fremtiden kan vi forhåbentlig glemme alt om uddøende småbyer, nedsættende snak om rådne bananer og lav produktivitet i yderområderne. I dag er livet i alt for mange danske byer på retur. Men udviklingen kan vendes, viser 18 utraditionelle film fra arkitekter og købmænd. Tilsammen giver filmene svar på, hvordan man bedst skaber rammerne for bæredygtig vækst, en stærk detailhandel og en attraktiv bykerne.

Tilbageskuende produktivitetsanbefalinger

Som vi skrev i nyhedsbrevet i sidste uge, har man ikke bygget et stormagasin i USA, hypermarkedernes hjemland, siden 2006. Derovre er den klare tendens ’de-malling’ – altså afvikling af storcentre – bestemt ikke opførsel af dem.

Pris på nærhed

Arkitektforeningen og Samvirkende Danske Købmænd har rejst rundt i landet og præsenteret arkitekter og detailhandlere for prisopgaven Bæredygtig shopping i bykernerne. Tendensen er klar, for mens butikker landet over må dreje nøglen om, efterspørger danskerne nærhed og lokalt byliv.

Spørgsmålet er derfor, hvordan arkitekter og købmænd sammen kan komme med nogle bud på udfordringerne for de danske bymidter.

Fremtiden tilhører steder med karakter

Ny prisopgave skal give bud på bæredygtig detailhandel

Hvordan skaber man bæredygtig shopping i bykernerne? Det skal arkitekter og detailhandlere i fællesskab svare på. Dette utraditionelle samarbejde, der blev skudt i gang på årets MAA-konference, er første gang Arkitektforeningens nye format for prisopgaver tages i brug.