Tiny House Kursus

Træetshus Lancerer Tiny House kursus med fokus på bæredygtighed

TinyHouse-kursuscollage

Foto: Morten Vest

Tidspunkt:

Første kursusdag: 08.04.2024

Sted:

Øxenhaverne 10, 5600 Faaborg

Arrangeret af:

Træetshus

Dette kursus tilbyder en omfattende indsigt i træets livscyklus – fra skovbrug og savværk til det endelige byggeri. Samtidig vil du blive indført i de nødvendige håndværksmæssige færdigheder, alt sammen med en stærk fokusering på at imødekomme strenge miljømæssige krav.

Kursusstruktur

  • Weekendkonsultation: Deltagerne mødes i en weekend et par måneder før selve kursusstart for at definere, hvilket mindre hus de ønsker at bygge.
  • Mellemliggende periode: I den mellemliggende periode arbejdes der på husets design, så designet er klar ved kursusstart, inklusive eventuel byggetilladelse.
  • To-uger-kursus: Kurset strækker sig over to uger med en kombination af teoretiske og praktiske elementer. Det omfatter 2-3 daglige moduler med teori, mens resten af dagen bruges på byggepladsen og i værkstedet, hvor huset tager form.
  • Professionel støtte og vejledning: Du får professionel støtte og vejledning både under teoriindlæringen og den praktiske udførelse på stedet.

Træ, byggeri og miljø

Kurset hviler på tre grundlæggende søjler: træ, byggeri og miljø. Dette indebærer fokus på bæredygtighed, grøn omstilling, arkitektur, kvalitetshåndværk og en dybdegående forståelse for træets rolle og centrale værdier.

Efter endt kursus står du med et tiny house, hvor målet er en levetid på 200 år.

Økonomiske aspekter

Kurset tilbyder også en økonomisk fordelagtig tilgang. For eksempel, hvis du udfører træarbejdet selv, kan omkostningerne til træarbejdet ligge på kr. 5.000 – 10.000 pr. m2, mens Træetshus hjælper med materialelister og indkøb. Derudover er der udgifter til kloak, VVS, el og opvarmning, som alt afhængig af behovet typisk ligger på 100.000 til 150.000 kroner.

Hvornår

Hvert hold kan bestå af op til 15 kursister, og kurset afholdes i løbet af marts, april, maj og juni.

Konsultations-weekenden falder henholdsvis i januar, februar, marts og april.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +