Åbent hus i Glasalstrup i Hasselager

Realdania By & Byg inviterer alle interesserede til åbent hus i den monumentale administrationsbygning, tegnet i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen for glasfirmaet J.A. Alstrup. Efter tre års restaurering kan resultatet af arbejdet nu opleves, inden bygningen skal lejes ud.

Foto: Realdania

Tidspunkt:

21.08.2022 kl. 12.00-16.30

Sted:

Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager

Arrangeret af:

Realdania By og Byg

Glasalstrup er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur og er af høj arkitektonisk kvalitet. Realdania By & Bygs restaurering har omfattet bygningens ydre betonkonstruktion. Dermed er betonens levetid blevet forlænget, og bygningen er bevaret for eftertiden. Også det historiske storrumskontor med 1960’er-inventar i form af hessian, fyrretræslameller og nålefilt er blevet genskabt.

Oplev den markante administrationsbygning tegnet i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen for glasfirmaet J.A. Alstrup, som var et nybrud i dansk betonbyggeri og erhvervsarkitektur.

Se det 1.000 kvm store betongitter svævende over en let glasboks og træd ind i Danmarks måske første søjleløse storrumskontor.

Bemærk: Du kan også komme med på en guidet særrundvisning og høre mere om Glasalstrups historie, arkitektur og restaureringen den 17. august.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +