Arne Jacobsen designer Danmark

Trapholts udstilling er den mest omfattende præsentation af Arne Jacobsen nogensinde, hvor besøgende kan gense klassikere, danne sig et overblik og opleve nye sider af Arne Jacobsen. Kan opleves frem til 15.08.2021.

Foto: Trapholt, Arne Jacobsen ©AP Ritzau Scanpix.

Tidspunkt:

Frem til 15.08.2021

Arrangeret af:

Trapholt Museum

Sted:

Æblehaven 23, 6000 Kolding

Arne Jacobsen er kendt som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige arkitekter både inden- og uden for Danmarks grænser. Han var meningsdanner og engagerede sig i kunstverdenen, hvor han fandt inspiration og nye metoder til at udvikle arkitekturen.

I dag står Arne Jacobsen som et stærkt billede på den danske modernisme, og det vi stadig forbinder med dansk formgivning og æstetik. Anderledes stod det til i Jacobsens samtid, hvor han snarere var billede på en international stil, langt fra det man kendte og forbandt med danskhed. Med velfærdstatens indtog i 1960’erne blev Jacobsens møbler fast inventar på rådhuse, biblioteker og offentlige bygninger. Sammen med andre fremtrædende danske møbelarkitekter satte han form og æstetik på Danmarks nye velfærdssamfund.

Arne Jacobsens indflydelse på vores forståelse for dansk design eller dansk æstetik nåede langt bredere ud end arkitektur og produktdesign. Hans store engagement i kunsten og de kunstneriske strømninger i Europa, har indtil nu ikke fået stor opmærksomhed. Med udstillingen dykkes der ned i Jacobsens forhold til kunstverdenen. De kunstnere han omgav sig med, og hvilke tanker han gjorde sig om forholdet mellem kunst og arkitektur. Gennem interviews, Jacobsens personlige filmoptagelser, akvareller og naturstudier præsenterer udstillingen hvorledes kunst, kunstneriske processer og naturen havde en central plads i Jacobsens kreative arbejde. Side om side med de kendte designklassikere præsenteres en lang række mindre kendte modeller, typer og formater, herunder akvareller, tegninger og tekstilmønstre.

Arne Jacobsen Designer Danmark er kurateret af museumsinspektør Katrine Stenum i samarbejde med kunsthistoriker og registrator ved Arne Jacobsen Design I/S Annika Skaarup Larsen. Forskningen til udstillingen er udarbejdet i samarbejde med lektor ved Institut for Kommunikation på Københavns Universitet Nan Dahlkild.

Udstillingen er støttet af Ny Carlsberg Fondet, Augustinus Fonden, Bestles Fond, Knud Højgaards Fond, 15. juni fonden og William Demant Fonden.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +