CAFx MorgenDAC: Hvad bliver der af byen, når vi handler på nettet?

Handel har altid været den puls, der ikke bare skaber byliv, men har været dét, der har givet liv til byerne. Men hvad sker, der med livet og byen, når vi ikke længere behøver at være til stede for at handle?

Amager Torv. Foto: Svend Nielsen Unsplash

Tidspunkt:

11.10.2022 kl. 08.15 – 09.15

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen 10

Arrangeret af:

MorgenDAC er et samarbejde med Copenhagen Architecture Festival

Butiksdød er et begreb, der har fundet vej til vores kollektive ordforråd. En tur op ad gågaden i en tilfældig mindre dansk by, gør det helt klart, hvad ordet betyder i praksis. Mange fysiske butikker overlever simpelthen ikke.

Vi køber mere på nettet, og flere steder suger storcentrene det sidste liv ud af bymidterne, som vi kender dem. Både i de mindre, men også i de store byer, er handelslivet forandret. Selv på Strøget i København står mange lejemål tomme. Butikkerne fungerer i højere grad som showrooms, og det betyder, at kravene til indretning og placering forandrer sig.

Alligevel længes vi efter bylivet.

Denne særlige MorgenDAC er et samarbejde med Copenhagen Architecture Festival, der i år har temaet ‘Stedssans’. Vi undersøger derfor, hvordan vi kan skabe steder med potentiale for liv, selvom dét, vi før samledes os om, nu ser anderledes ud.

Til at snakke om det har vi inviteret Peter Bur Andersen, partner og kreativ direktør ved BRIQ, der har specialiseret sig i at give steder identitet, og Torsten Bo Jørgensen, som er ekspert i levende bymidter.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra tidligere MorgenDAC-events på dac.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +