DELTE VANDE

Åbning af udstillingen 'Delte Vande' i Brønshøj Vandtårn, der har som formål at fremvise visionen om bygningens omdannelse til oplevelsescenter med vand som omdrejningspunkt – med et udstillingsområde, en natur-badesø, en café på toppen og panoramaudsigt over byen fra udkigspunkter på taget. Udstillingen kan ses frem til 17. juni.

Delte-Vande_design_Rune-Brink-Hansen

Illustration: Rune Brink-Hansen. Foto: Alfred Schrock, Unsplash.

Tidspunkt:

Udstillingsperiode: 7-17.06.2023. Alle dage kl. 14:00-17:.00

Sted:

Brønshøj Vandtårn

Gennem formidling af viden om vand gennem kunstoplevelser i og omkring vandet, samtaler, workshops, stedspecifikke installationer, olfaktive landskaber, digtoplæsning, smagsoplevelser, lydfortællinger m.fl., skal udstillingen tiltrække et bredt publikum og fremhæve vandtårnet som en ny kulturdestination i området, hvor flere får øjnene op for vandtårnets særlige arkitektur, rum og betydning i forhold til vand som ressource.

Brønshøj har alle dage spillet en vigtig rolle i den københavnske vandfortælling, fra historien om den hellige kilde, Fæstningskanalen, Utterslev Mose og Brønshøj Vandtårn som byens vand-reservoir i samspil med Cisternerne. Og vandet flyder stadig herfra under jorden via Ladegårdsåen til de københavnske søer. Men vandet er truet både lokalt og globalt, og alle steder inspireres mennesker til at arbejde med formidling, forbedring og fordybelse i vandet.

DELTE VANDE sætter fokus på verdens vand og miljø med en bred tværfaglighed koblet med kunstoplevelser. Og i vandtårnets helt særlige arkitektoniske ramme fremhæves og synliggøres de enkelte værker, som bidrager med fortællinger om vand.

Middage

I udstillingsperioden inviterer Højborg + Kofoed til to kuraterede middage i Vandtårnet, henholdsvis d. 7. og 14. juni 2023 kl. 18-19:30.
Billetter købes via Billetto.

Fernisering

Udstillingen indvies kl.17.00 af Kristine Munkgård Pedersen, programdirektør for UNESCOs ‘World Capital of Architecture 2023’

Oplev kunst, samtaler, workshops, stedspecifikke installationer, olfaktive landskaber, digtoplæsning, smagsoplevelser, lydfortællinger og mere.

Bidragydere

Kunst: Annika Nilsson, Rune Brink Hansen, Lawrence Ebelle og Kathryn Larsen

Forskning: Josephine Thalmann

Samtale: Kollektivet ‘Baggrund’ ‘Det badende menneske’ – nedslag i badets kulturhistorie

Digt: Gerd Laugesen

Podcast: Lydmyren

Performance: Cath Borch Jensen + Annemette Pødenphandt

Olfaktive landskaber: Emmanuel Martini

Kurateret middag: Højborg + Kofoed

Workshop + aktiviteter: Udendørs sauna, plantefarvning (søgræs maling) og papirblomster

Kurator: Lawrence Ebelle (Curated Works)

DELTE VANDE er en del af det officielle program under ‘World Capital of Architecture’ 2023 og er støttet af Bevica Fonden, Boligfonden Kuben, Konsul George og Hustru Emma Jorcks Fond og KVADRAT.

Samarbejdspartnere:

Curated Works
Kulturhuset Pilegården
Forening Brønshøj Vandtårn
Københavns Kommune
Arkitekturhovedstad
Laboratory for Aesthetics & Ecology & Cph Volunteers.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +