Eget værelse – kvindelige kunstnerhjem

På denne forelæsningsrække i Dansk Arkitektur Center skal vi blandt andet undersøge tre markante kvinders hjem og de kulturmiljøer, de førte med sig. Arkitekt MAA Anne Pind, ph.d.-stipendiat, Det Kgl. Akademi fortæller om Selma Lagerlöf, Ellen Key og Karin Larssons hjem.

Foto fra udstillingen Kvinder Skaber Rum: Laura Stamer

Tidspunkt:

Startdato 08.09.2022 kl. 16:15-18.00

Slutdato 29.09.2022 kl. 16:15-18.00

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center og Folkeuniversitet

Sted:

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 Kbh. K

For Virginia Woolf var det at have egne penge og sit eget værelse helt afgørende for, at hun kunne skrive litteratur. En række nordiske kunstnere tog skridtet endnu længere – de tegnede og byggede deres egne huse!

På denne forelæsningsrække i Dansk Arkitektur Center skal vi blandt andet undersøge tre markante kvinders hjem og de kulturmiljøer, de førte med sig: Forfatteren Selma Lagerlöfs ombyggede barndomshjem Mårbacka i Värmland, feministen og pædagogen Ellen Keys Villa Strand og kunstneren Karin Larssons gård, som hun delte med maleren Carl Larsson.

Vi kommer også omkring den feministiske forfatter Elin Wägner. Alle skabte de kunstnerhjem som udfordrede datidens konventioner – i en sådan grad, at det påvirkede vores bygningskultur i Norden.

De miljøer, der blev skabt omkring disse hjem vil vi også se nærmere på, og via miljøerne vil vi undersøge de sociale reformbevægelser som kvinderne er en del af: Boligbevægelsen, kropsbevægelsen, kvindebevægelsen og arbejderbevægelsen.

Forelæsningsrækken foregår i Dansk Arkitektur Center og inkluderer en omvisning ved kuratoren af udstillingen Kvinder skaber rum Tanya Lindkvist, der dykker ned i de ufortalte historier om kvindernes rolle i dansk arkitektur.

NB! Første undervisningsgang er omvisningen á 1 times varighed. Resten af tiden kan eventuelt benyttes i udstillingen.

Varighed og pris:

4 torsdage, 08.09. med omvisning kl. 16.15-17.15
Samlet pris: Kr. 845,-

 

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +