En aften med Wegner

Utzon Talk: Hans J. Wegner er verdensberømt for sine designklassikere. Men kender du hele historien om den unge snedker fra Tønder?

Foto: Utzon Center

Tidspunkt:

10.02.2022 Kl. 17:00 til 18:00

Arrangeret af:

Utzon Center

Sted:

Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

Du kender Bamsestolen. Og Y-stolen. Og måske du har siddet i Wegners kæmpestore røde skalstol i vores børneudstilling Mini Maxi.

Med hvad er det ved Wegners møbeldesign, som stadig taler til os i dag?
Det spørgsmål svarer Anne Blond på i sin Utzon Talk om Wegner.

Anne Blond er kunst- og designhistoriker ved Museum Wegner. Og til aftenens Utzon Talk stiller hun skarpt på snedkeren og arkitekten Wegner. Hans møbeldesign. Og ikke mindst hans plads i en verdenskendt dansk designarv.

Snedkeren fra Tønder

‘Jeg føler mig mere som håndværker end som arkitekt’, har Wegner udtalt. Og det er også hans sans for snedkerhåndværket, som er noget særligt og karakteristisk for Wegners møbeldesign.

Han kombinerede håndværksmæssige kvaliteter med nye moderne elementer for møbelfremstilling. En tilgang til møbeldesign som satte Wegner på verdenskortet. Og som var med til at skabe en kærlighed til den nordiske modernisme, som har brændt lige siden.

Kærligheden til den nordiske modernisme

Husk, at du selvfølgelig også kan møde de nordiske modernister i udstillingen With Love from Spain.

Her møder du 11 spanske arkitekter og tegnestuer, som viser deres kærlighed til nogle af vores helt store skandinaviske arkitekter og designere. Det er en fortælling, som tegner et billede af nogle af de kvaliteter, som Norden i dag er verdenskendt for. Og som også kendetegner Wegners design.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +