FABRICATE 2024: Creating Resourceful Futures

Det Kongelige Akademi byder velkommen til FABRICATE 2024-konferencen. I år med fokus på nødvendigheden af at skabe nye bæredygtige formgivningsprincipper baseret på ressourcebevidsthed, materiale genvinding, integrerede produktionsstrategier og bio-baseret design. Er du MAA, får du 25% i rabat.

Kred: Printede strukturer i biobaserede materialer fra The Robotic Fabrication Lab hos ETHZurich, ETH-Zurich-Team, Gramazio Kohler Research Chair of Sustainability

Tidspunkt:

4.-6. april 2024

Sted:

Det Kongelige Akademi, Festsalen, Danneskiold Samsøes Alle 51, København

Arrangeret af:

FABRICATE Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering

Det Kongelige Akademi byder velkommen til FABRICATE 2024-konferencen med professor og leder af Center for IT og Arkitektur Mette Ramsgaard Thomsen og professor og Chair for bio-hybrid arkitektur Phil Ayres i spidsen. I år sætter konferencen fokus på nødvendigheden af at skabe nye bæredygtige formgivningsprincipper baseret på ressourcebevidsthed, materiale genvinding, integrerede produktionsstrategier og bio-baseret design.

‘Vores vision for FABRICATE 2024 er at adressere det tiltagende behov for at udvikle nye modeller for arkitektonisk produktion, herunder en gentænkning af hvordan ressourcer bruges, deres intensitet, og deres socio-økologiske oprindelse og relation til omgivelserne. Vi ser FABRICATE 2024 som et unikt forum for diskussion og fremvisning af radikale og kreative udgangspunkter for formgivningen og konstruktionen af arkitektur.’
Mette Ramsgaard Thomsen og Phil Ayres, Det Kongelige Akademi

Med udgangspunkt i fremstilling – fabricate – spørger FABRICATE 2024 hvordan en gentænkning af arkitekturens metoder, teknologi og konstruktion kan frembringe et nyt samfundsmæssigt ståsted for det byggede miljø. Over to intensive dage med fire internationalt ledende, tværfaglige keynotes og 16 cutting-edge projektpræsentationer fra praksis og forskning undersøger FABRICATE 2024, hvordan arkitektur kan gentænkes gennem ressourcebevidsthed og dermed skaber nye grundspørgsmål for arkitekturen.

Program

4. april
Åbningsreception og lancering af FABRICATE 2024-bogen.
Gennem interviews og 32 rigt illustrerede peer reviewed papers præsenterer bogen indsigter fra nogle af feltets mest nyskabende figurer.

5.+6. april
Internationale keynotes:

 • Zhu Pei, Studio Zhu Pei (CN)
  Grundlægger og leder af Studio Zhu Pei. Har designet bl.a. Jingdezhen Imperial Kiln Museum, der skaber nye formsprog ved genbrug af mursten. Dekan af School of Architecture at Central Academy of Fine Arts in China
 • Anna Dyson, Yale University (US)
  Grundlægger og leder af Yale Center for Ecosystems in Architecture (Yale CEA) og indehaver af en række internationale patenter på innovationer indenfor byggesystemer.
 • Indy Johar, Dark Matter Labs (UK)
  Grundlægger og leder af Dark Matter Labs og Architecture 00. En udforskende praktiker indenfor systemændring og mørk matterie design af civil infrastruktur, økonomi, styring og effekter.
 • Anders Lendager, Lendager (DK)
  CEO og grundlægger af Lendager. En frontløber og blandt de mest indflydelsesrige arkitektfirmaer og strategiske konsulenter indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.

4 sessions med cutting-edge præsentationer fra forskning og industri:

 • RECLAIM: Circularity and Reuse
 • LOCALISE: Sourcing and Performance
 • INTEGRATE: Systems and Context
 • RATIONALISE: Elements and Assemblies

Alle fire sessions følges af modererede, åbne diskussioner.

Om Fabricate
FABRICATE har siden sin grundlæggelse i 2011 markeret sig som et globalt forum for nye radikale muligheder for arkitekturen og budt tusindvis af deltagere velkommen. I partnerskab med Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering bliver FABRICATE 2024 den femte konference i rækken. Tidligere konferencer har været afholdt i London (The Bartlett, 2011), Zürich (ETH Zürich, 2014), Stuttgart (Stuttgart University, 2017) og online (2020).

Billetter: FABRICATE 2024
Billetprisen inkluderer adgang til åbningsreceptionen, et eksemplar af FABRICATE 2024 bogen, adgang til to dages fuldt konferenceprogram samt frokost begge dage.

Det Kongelige Akademi, Festsalen, Danneskiold Samsøes Alle 51, København. 4. – 6. april, 2024.

SÆRPRIS FOR MAA’ERE

Arkitektforeningen tilbyder sine medlemmer 25% rabat på billetprisen tiL FABRICATE 2024. Billetprisen inkluderer adgang til åbningsreceptionen, et eksemplar af FABRICATE 2024 bogen, adgang til to dages fuldt konferenceprogram samt frokost begge dage. Brug koden: FABARK

 

 

 

 

 

 

 

MAA-rabat

Arkitektforeningen tilbyder sine medlemmer 25% rabat på billetten. Brug koden: FABARK

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +