Festforelæsning om den nye arkitektskole i Aarhus

Den ny arkitektskole i Aarhus er et pragteksemplar på, hvordan byggeherrer kan få arkitektur af høj kvalitet for et uprætentiøst budget. Blandt andet derfor modtager Bygningsstyrelsen Arkitektforeningens Æreskalejdoskop. Kom til festforelæsning på skolen og hør om processen og de arkitektoniske overvejelser, der har gjort bygningen til "talk of the town".

Foto: Rasmus Hjortshøj

Tidspunkt:

22.11.2021

Kl. 15.30 - 17.30

Sted:

Aarhus Arkitektskole, Exners Plads 7, 8000 Aarhus

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Anmeldere, studerende, undervisere og andre besøgende på den nye arkitektskole i Aarhus deler begejstringen for det nye bygningsværk. Nu har du muligheden for at høre om skolens tilblivelse og tankerne bag fra bygherre og arkitekter.

Alle MAA’ere og studerende inviteres nemlig med til festforelæsning, særomvisning og reception, når Bygningsstyrelsen får tildelt Æreskalejdoskopet 2021.

”Arkitektskolen i Aarhus er et pragteksempel på, hvordan man som bygherre kan få arkitektur af særdeles høj kvalitet. Uden høje budgetter – men derimod med åbenhed og mod til at afprøve og gennemføre nye tilgange. Det er utroligt positivt, at Bygningsstyrelsen, som en af landets vigtigste bygherrer, er med til at udvikle byggeriet i en positiv retning, hvor arkitekturen på alle måder er blevet taget alvorligt”, udtaler Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen.

Program:

15.30 – 16.40 :Velkomst, prisoverrækkelse og festforelæsning
– Overrækkelse af Æreskalejdoskopet ved Rie Oehlenschlæger, bestyrelsesmedlem i Arkitektforeningen
– Visionen, processen og resultat v/ Lisa Sørensen, projektchef i Bygningsstyrelsen
– Festforelæsning om arkitekturen v/ ved Martin Krogh, arkitekt MAA og partner i Adept
16.40: Reception
17.00: Særomvisning

Motivation for tildelingen af Æreskalejdoskopet

Den nye arkitektskole i Aarhus er den første bygning i Danmark, der er opført som arkitektskole og med en indretning, som er dedikeret til uddannelsen af arkitekter. Det er gjort overbevisende og med høj kvalitet på en måde, som på bedste vis understøtter den arkitektoniske kvalitet. Både som bygningsværk og som uddannelsesinstitution, der inviterer bydelens og byens borgere indenfor.

Arkitektskolen er blevet til på baggrund af en stærk inddragelse og fastholdelse af stærke arkitektkompetencer hele vejen gennem processen. En proces med en åben international idekonkurrence efterfulgt af en projektkonkurrence og et efterfølgende entreprise-udbud med fokus på kvalitet og samarbejde. Projektet er gennemført inden for en uprætentiøs økonomi og inden for tidsrammen.

Alt i alt viser en af landets vigtigste bygherrer gennem dette projekt, hvordan man gennem en veltilrettelagt proces og med stærke kompetencer kan opnå et højt arkitektonisk niveau inden for en given økonomi.

Fakta om New Aarch

Bygherre: Bygningsstyrelsen / Arkitektskolen Aarhus

Totalrådgiver: ADEPT

Ingeniør: Tri-Consult

Entreprenør: A. Enggaard A/S

Arkitektsamarbejde, projektkonkurrence og dispositionsforslag: ADEPT, Vargo Nielsen Palle, Rolvung & Brøndsted

Bygherrerådgivning: Etos Ingeniører, A2, Nord Arkitekter

Øvrige rådgivere: Steensen Varming, Lendager Arktekter,

Landskab: ADEPT

Kunst: Lea Porsager

Bibliotek: Praksis Arkitekter

Areal: 12.500 m2 samt option om yderligere 2.500

I brug: 2021

Fakta om Æreskalajdoskopet

Æreskalejdoskopet tildeles offentlige myndigheder og institutioner eller private virksomheder og enkeltpersoner, som på inspirerende vis har arbejdet med arkitektonisk kvalitet til værdi for samfundet. Prisen har været tildelt siden 1979. Sidste år modtog Odense Kommune Æreskalejdoskopet for Thomas B. Thriges Gade.

Indstillingskomité:

Annamaria Indrio, leder af Akademiraadets arkitekturfaggruppe
Johnny Svendborg Andersen, formand for Arkitektforeningen
Martin Keiding, chefredaktør på fagbladet Arkitekten

Tildelingen er besluttet af Arkitektforeningens bestyrelse.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +