Har byen for mennesker sejret sig ihjel?

BLOXtalk: Arkitekt MAA Jan Gehl har om nogen sat aftryk i verden og i vores bevidsthed: byer skal være for mennesker. Men dét, der fungerede godt engang, fungerer ikke nødvendigvis længere.

Jan Gehl, arkitekt MAA

Tidspunkt:

17.06.2021 kl. 17.00 – 18.30

Arrangeret af:

BLOXtalk

Sted:

BLOX, Bryghuspladsen 10, København K

I årtier har professoren og byplanlæggeren Jan Gehl turneret verden rundt med budskabet om, at byer skal indrettes til mennesker.
Det har virket! Byer over hele verden er lykkedes med at rulle årtiers menneskefjendsk byplanlægning tilbage til fordel for byrum for alle aldre med kroge og bænke, havnebade og cykelstier.

Men fungerer den formel stadigvæk?

Mange steder har de hyggelige rum udviklet sig til scener for spontane fester med støj og druk. De populære gågader er blevet til en slags udendørs shoppingcentre for turister, der foretrækker globale kædeforretninger i byer, der bliver kåret for deres ‘livability’, mens der efterhånden kun er plads til dem, der har råd.

BLOXtalk har inviteret Jan Gehl til i et foredrag at gå sin egen formel efter i sømmene. Har byen for mennesker sejret sig ihjel – og hvad gør vi så?

Vi spørger ham, om vi overhovedet kan lave en by for mennesker, når vi ikke behøver at forlade matriklen for at arbejde eller gå i skole? Når vi går i banken på telefonen, til lægen på Skype og får indkøbene bragt til døren? Og hvad gør det ved bylivet, når vi hellere vil køre på elektrisk løbehjul end gå på vores egne ben og når vi stirrer mere på telefonskærmen end på vores børn?

Program:

17:00: Velkommen v/Kent Martinussen
17:10: Foredrag: Har byen for mennesker sejret sig ihjel? v/Jan Gehl
18:00: Modereret samtale med Jan Gehl
18:30: Netværk, bobler og snacks

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt, men husk at reserver plads.

Retningslinjer ift. COVID-19

Når du deltager i et event eller en konference i DAC, sørger vi for at der er god plads i lokalet, håndsprit let tilgængeligt, og et passende antal deltagere. Vi følger myndighedernes retningslinjer og tilpasser vores rammer, så vi lever op til krav og anbefalinger. Du skal derfor huske coronapas og også bære mundbind, når du besøger DAC. Du må gerne tage dit mundbind af, når du sidder ned til BLOXtalk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +