Hvordan finder vi det smukke i den grimme arkitektur?

Bevaring har fået en helt ny betydning i arkitekturen. Det er ikke alene et spørgsmål om kulturarv, men også om bæredygtighed. Men hvordan forandrer vi vores forventninger til æstetikken og omfavner det, vi før kaldte grimt? Er det også kulturarv? Det spørger MorgenDAC om på Arkitektskolen Aarhus.

MorgenDAC-Anna-Mett-Exner-Adam-Scnack

Arkitekt MAA Anna Mette Exner og ejendomsmægler Adam Schnack. Grafik: DAC

Tidspunkt:

05.03.2024 kl.08.15 – 09.15

Sted:

Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus

Arrangeret af:

MorgenDAC, Dansk Arkitektur Center

Danskerne udskifter køkkenet hvert 11. år i gennemsnit. De fleste køkkener kan sådan set godt holde meget længere, men vi vil sætte vores eget præg, og det er bare nemmere at rive ned og smide ud. Det er svært ikke at lave en analogi til byggeriet i det hele taget, hvor ellers velfungerende parcelhuse bliver erstattet af nye typehuse, og det samme sker i endnu større skala overalt i landet.

Men hvis vi skulle lade være med det – og det er der meget, der tyder på, at vi skal – hvad betyder det så for vores forventninger til æstetik? Kan vi forandre og udvide vores opfattelse af æstetikken, så den ikke kun rummer en visuel dimension, men også dækker over den fortælling og det moralske ansvar, vi har for bæredygtighed?

Kan vi løfte diskussionen om ‘grim’ og ‘smuk’ arkitektur ved at undersøge vores forhold til æstetik på nye måder og værdsætte det, vi før ikke brød os om?

Dét er måske en af årets vigtigste dagsordener, og den tager vi op til MorgenDAC i Aarhus. Vi har inviteret arkitekt MAA Anna Mette Exner, der med sin egen tegnestue sætter fokus på bevaringsværdige bygninger og blandt andre har forsvaret det ellers udskældte Gellerupparken. Vi har også inviteret liebhavermægler Adam Schnack, der er kendt for at sælge både smukke og dyre boliger. Sammen med dem diskuterer vi, hvad der skal til for at udfordre danskernes boligdrømme, og hvad bæredygtighed kommer til at betyde for den arkitektur, vi ser, skaber, sælger og køber i fremtiden.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten på dac.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +