Hvordan kan arkitekturens kvalitet sættes på formel?

DAC Dialog: Arkitekturens kvalitet og påvirkning på omgivelser og mennesker bliver i stigende grad målt og evalueret – fra patienter, der bliver hurtigt raske til byområder, der menes at skabe mere liv og måske endda mere biodiversitet. Men betyder det, at vi efterhånden har fundet en formel for god arkitektur?

Hvordan-kan-arkitekturens-kvalitet-sættes-på-formelDAC

Visualisering: 3XN

Tidspunkt:

28.05.2024 Kl. 15.30 – 17.30

Sted:

DAC, BLOX, Bryghusgrunden 10, København K

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center, DAC Dialog

Vi ved efterhånden en del om, hvordan et byrum kan indrettes for at skabe et sprudlende byliv, og vi ved også, hvordan hospitalets arkitektur kan optimere en avanceret logistik med behagelige rammer, der får patienterne til at blive hurtigere raske.

Et stigende antal arkitekter og rådgivere er begyndt at evaluere den arkitektur, de er med til at skabe. Den viden de samler op, kan bruges til at tilpasse arkitekturen på bagkant og ikke mindst til at bringe med videre i fremtidige projekter.

Men hvor kan det bringe arkitekturen hen – ikke mindst med AI i baghånden til at indsamle og overskueliggøre store mængder af den data, der indsamles?

Er det faktisk muligt at finde formler for arkitekturens kvalitet og i højere grad lave dét, vi ved, virker – i stedet for at genopfinde arkitekturen fra gang til gang med alle de fejl og overraskelser, det medfører? Hvordan evalueres dele og helheder på en måde, der kan omsættes i ny arkitektur?

Og hvad betyder arkitekturens form og udtryk i sådan en evaluering? Kan man faktisk også finde en formel for æstetik?

Det er spørgsmålene, vi stiller i denne udgave af DAC Dialog, hvor vi denne gang starter med at høre fra praktikerene, hvordan de arbejder med evidens.

Program

15:30 Ankomst, kaffe & the
16:00 Intro
16:05 Oplæg v. Lasse Lind (partner hos GXN)
16:25 Oplæg v. Johanne Mose Entwistle, (partner og effektchef AART)
16:45 Panel: Karsten Ifversen (arkitekturanmelder ved Politiken), Lasse Lind og Johanne Entwistle
17:30 Afslutning

Arrangementet er gratis

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +