Samtale og udstillingsåbning: Arkitektur og byudvikling med omtanke

Den 30. november kl. 17:00 åbner Arkitektforeningens landsdækkende vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur i Odense. I den anledning inviterer Odense Kommune til fyraftensarrangement og en samtale om byudvikling med omtanke, mangfoldighed og fællesskab i bydele og byudvikling.

Fra Gade til By, Odense. Foto: Odense Kommune

Tidspunkt:

30.11.2023 kl. 17-19

Sted:

Café Odeon, Musik- og teaterhuset Odeon, Odeons Kvartér 1, 5000 Odense C

Arrangeret af:

Odense Kommune i samarbejde med Arkitektforeningen

Klimakrise. Biodiversitetskrise. Ressourcekrise. Stigende ulighed, social opdeling og ensomhed i vores samfund. Problemerne er mange og fletter sig ind i hinanden, og de knytter sig i høj grad til de bygninger, byrum og byer, der omgiver os. Det er nemt at føle sig handlingslammet, men alle handlinger tæller, og mange gode kræfter arbejder for at skabe en positiv forandring.

Udstillingen åbner i selskab med tre byudviklere, som hver på deres måde arbejder med nye visioner for bæredygtig byudvikling med mangfoldighed og fællesskab i centrum.

Du møder:

Byudvikler Maya Arffmann fra A. Enggaard, der arbejder strategisk med udviklingen af projekterne i Odense indre havn og BaneByen i Odense. Maya har tidligere været projektudviklingschef i FB Gruppen og chefkonsulent i NærHeden P/S, hvor hun havde ansvar for den strategiske udvikling af Høje-Taastrup Kommunes nye bydel i Hedehusene, NærHeden.

Arkitekt MAA og partner Signe Cold fra Entasis, som var arkitekterne bag ”Fra Gade til By”- omdannelsen, som samlede Odenses bymidte igen. Entasis arbejder ud fra filosofien at arkitektur mere er historie og akkumuleret kultur end et enkelt menneskes idé og med udgangspunktet at begrebet bæredygtighed kan koges ned til anstændighed. Signe er medstifter af Entasis og arbejder som projektleder og totalrådgiver, ofte helt fra konkurrencearbejdet. Hun har ledet mange tværfaglige processer i by- og byskala og er samtidig fagdommer og en del af arkitektskolens aftagerpanel.

Adm. direktør Tove Skrumsager Frederiksen fra Fremtidens Vollsmose P/S, som fortæller om selskabets arbejde for at en varieret, grøn og blandet bydel med en stærk social sammenhængskraft. Tove Skrumsager Frederiksen har tidligere blandt andet stået i spidsen for arealudviklingsselskabet Køge Kyst P/S, som med stor succes har omdannet havneområdet og bymidten i Køge samt været chef for planlægning og anlæg af Amager Strand.

Samtalen modereres af byudviklingschef i Odense Kommune Anette Kold Dahl.

Program

Kl. 17:00: Velkomst, introduktion til fotoudstilling og til Odense Kommunes Bystrategi 2023 ”Storby med omtanke”
v/ Carsten Henriksen, Programchef i Bystrategi, Odense Kommune

Kl. 17:15: Samtale om byudvikling med omtanke, mangfoldighed og fællesskab i bydele og byudvikling
v/ Tove Skrumsager Frederiksen, Fremtidens Vollsmose, Maya Arffmann, A. Enggaard og Signe Cold, Entasis.
Moderator: Anette Kold Dahl, Odense Kommune

Kl. 18:30: Åbent i udstilling, salg af guidebøger af Arkitektforeningen mv.

Sted

Arrangementet finder sted i Café Odeon, Musik- og teaterhuset Odeon, Odeons Kvartér 1, 5000 Odense C. Fotoudstillingen vil herefter kunne besøges i Odeons foyer frem til den 21. december i Odeons åbningstid. Der vil være lidt vådt og tørt til ganen undervejs.

Udstillingen åbner

Om udstillingen ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?”
Udstillingen ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?” viser en række nyskabende danske arkitekturprojekter. Udstillingen er skabt af Arkitektforeningen i anledning af Arkitekturåret 2023 og UIA Verdenskongressen for arkitektur, som fandt sted i København i sommer. Den viser 27 arkitekturprojekter fra hele landet – og heriblandt omdannelsen af Thomas B. Thrigesgade med projektet ”Fra Gade til By” i Odense.

Udstillingen er ledsaget af guidebogen ”A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals”, som kan købes til åbningen for 150 kr. og efterfølgende gennem Helene Lysebjerg Grenild, Odense Kommune.

Foto: Fabers Fabrikker i Ryslinge. Arkitekt: Arcgency. Fotograf er Rasmus Hjortshøj, COAST

Vil du vide mere om dansk verdensmålsarkitektur?

Læs “A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals”

Kan vi bygge os til en bedre verden? Den internationale guidebog præsenterer 60 nyere danske arkitekturprojekter, som hver på deres måde bidrager til at opbygge stærkere lokalsamfund, forbedre livskvaliteten og skabe en mere bæredygtig fremtid for alle.

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +