Kvindernes Kampdag: Er køn en kompetence?

Kvindernes kamp- og festdag afholdes igen i år i samarbejde med en række af byggebranchens aktører. Vi glæder os til at se dig i DAC til en spændende og dynamisk eftermiddag, hvor du får indspark fra forskellige dele af branchen og inspiration udefra med fokus på tidsåndens tanker om køn som kompetence. Du får også selv mulighed for at byde ind og skabe kontakter til nye engagerede mennesker i branchen.

ErKoenEnKompetenceDAC

Tidspunkt:

08.03.2024 kl. 14.00-17:30

Sted:

Sted DAC, Bryghuspladsen 10, København K

Tilmelding ikke længere muligt

Ditto, kvinderne bag podcasten ”Karrierekvinder”, sætter fokus på dagens tema: ”Er køn en kompetence?”

Vi får en videohilsen fra byggekvinder i USA, der har mange af de samme udfordringer, som vi oplever her i Danmark. Byggeriets Samfundsansvar lancerer deres nye værktøjer om Psykologisk Sikkerhed, og en kvindelig maler fortæller om den virkelighed, de møder, når der ikke er psykologisk sikkerhed. Danske Arkitektvirksomheder præsenterer en helt ny diversitetspolitik, og Building Diversity reflekterer over begrebet intersektionalitet, og herunder de normer og strukturer, som ofte ikke giver plads til mangfoldigheden.

Vi slutter af med et par skarpe brandtaler, inden Advice og Bygherreforeningen tager os med på en rejse ind i, hvordan sprog skaber virkelighed, hvor de inviterer til fælles brainstorm på mere inkluderende ord, som optakt til netværk, bobler og musik.

Moderator: Diversitetsekspert Lisbeth Odgaard Damm.

Program

14:00 Velkomst
ved Christina Schultz, Byggeriets Samfundsansvar og på vegne af arrangørgruppen

14:10 Reflektionsrunde over dagens tema

14:20 Er køn en kompetence?
ved Naja Lind Rasmussen og Rikke Kristine Østergaard, Ditto – forfatterne bag ”Den utålmodige feminist” og podcastværter på ”Karrierekvinder”
Er køn egentlig så vigtigt? Ifølge Rikke og Naja er køn en kompetence, og diversitetsskabelse bør derfor stå øverst på ambitiøse virksomheders to-do liste. I deres oplæg forklarer Naja og Rikke, hvilken rolle køn spiller på arbejde, hvordan køn både er en styrke, men ofte bliver gjort til en byrde, og så giver de konkrete forslag til, hvordan man kan komme i gang med at udnytte det potentiale, der ligger i en mere mangfoldig arbejdsplads.

15:00 Reflektionsrunde og opsamling fra salen

15:15 Pause og netværk

15:30 Inspirationsoplæg fra forskellige dele af branchen

 • Videohilsen fra håndværkerkvinder i USA – fra konferencen Tradeswomen Building Bridges, Washington DC, december 2023
 • Psykologisk sikkerhed og mangel på samme i branchen
  Lykke Zachariassen, Næstformand i Malernes Fagforening Ungdom, fortæller om, hvordan manglende psykologisk sikkerhed påvirker mange håndværkerkvinders tilknytning til branchen
 • Byggeriets Samfundsansvar lancerer resultater fra ny rapport og konkrete værktøjer, som kan styrke arbejdet med psykologisk sikkerhed, ved Marianne Bredgaard Karlsson, Lysna.
 • Ny diversitetspolitik for arkitektvirksomheder
  Danske Arkitektvirksomheder mener, at det bidrager positivt til resultater og udvikling, når forskellige mennesker er samlet på en arbejdsplads. De har derfor udarbejdet en diversitetspolitik, som tegnestuerne kan anvende og fx bruge aktivt i deres ESG-arbejde.
 • Mere end blot et køn
  Køn, etnicitet, alder, klasse og kropskapacitet er alt sammen med til at påvirke vores adgang og muligheder i forskellige sammenhænge. Building Diversity og Arkitektforeningens Platform for Diversitet & Ligestilling tager et intersektionelt blik på mangfoldighed, som rækker ud over kønnet og spørger: Hvilke normer inden for arkitektur- og byggebranchen forhindrer mangfoldigheden? Og hvordan kan vi udfolde forskelligheder som styrker frem for benspænd?

16.30 Afrunding
Brandtaler fra branchen ved Natalia Mossin, Institutleder på Arkitektskolen m.fl.

16.45 Sprog skaber virkelighed – også i byggeriet
Kommunikationsbureauet Advice står bag kampagnen: ”Vi kan ændre verden ved at ændre sproget”, hvor de sætter fokus på kønnede ord, og hvad de betyder for vores opfattelser. Charlotte Martens, Chief Creative Strategist i kommunikationsbureauet Advice, vil sammen med Jesper Malm, områdechef i Bygherreforeningen, se nærmere på de sproglige kønsstereotyper i byggebranchen. Og de vil invitere tilhørerne med til en fælles brainstorm på nye betegnelser, som kan erstatte byggebranchens ofte meget mandlige ordforråd.

17:00 til 17:30 Netværk, bobler og musik.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne (max. 200 stk). Husk tilmelding.

Samarbejde

Arkitektforeningen, Byens Netværk, Byggeriets Samfundsansvar, Bygherreforeningen, DAC, Danske Arkitektvirksomheder, FAOD, FRI og Konstruktørforeningen.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +