Lydkrystaller

Fernisering: til:værks byder velkommen til udstillingen LYDKRYSTALLER af Cecilie Bendixen. I sin praksis blander Cecilie Bendixen arkitektur, kunsthåndværk og videnskab. Via rumlige installationer og objekter udforsker hun naturens logik og eksperimenterer med fænomener som lyd, lys, struktur og friktion. Udstillingen kan ses frem til 15.06.2024.

3-Cecilie-Bendixen_Sun-Disc_foto-Anders-Sune-Berg

Sun Disc. Foto: Anders Sune Berg

Tidspunkt:

Fernisering 03.05.2024 kl. 16-19

Sted:

til:værks, Willemoesgade 65, 2100 København Ø

LYDKRYSTALLER er Cecilie Bendixens første soloudstilling i Danmark og er en fortsættelse af hendes mangeårige arbejde med det akustiske potentiale i tekstile objekter. Hun arbejder som arkitekt med tekstilet som byggemateriale og hendes værker bliver materialiseret i tekstil på alsidige måder – både helt enkelt og mere komplekst. Hendes kunstneriske virke hviler på en grundforskning i tekstile materialer og teknikker.

Fernisering

Velkomst kl. 17

Performance: Hanne Raffnsøe

Et udstillingslaboratorium

Udstillingen inviterer den besøgende ind i arbejdsprocessen og tanken bag værkernes opståen og udstillingen er derfor bygget op som det laboratorium Cecilies arbejdsproces er. Der vil være fokus både på rækken af undersøgelser bag værkerne, nye teknikkers potentialer og en præsentation af færdige objekter. En væve- og en viklemaskine, der er udviklet i processen, vil være udstillet og Cecilie vil som en event i udstillingsperioden demonstrere brugen af disse.

Trådens akustiske potentiale

Udstillingen LYDKRYSTALLER er en undersøgelse af, hvilken form lydabsorption får, når den materialiseres med tråd. Med tråden som redskab undersøger Cecilie lydens natur og de tekstile objekter vokser frem i mødet mellem lyden og trådens fysik. Trådenes lydabsorberende egenskab afhænger af fibrenes indbyrdes fordeling og hun har til udstillingen udviklet en serie teknikker, som organiserer fibrene i de rette formationer og lufttætheder for akustik. I en kombination af håndarbejde og maskinkraft har hun skabt en række vækstlignende, lydabsorberende konstruktioner, der omsætter lyd til visuel form. De er bla. skabt på en kuglevæv – en ny maskine udviklet i samarbejde med ingeniør Andreas Moltesen.

Naturens bagvedliggende systemer

Cecilie Bendixens værker henter inspiration i naturens former og konstruktioner – i LYDKRYSTALLER ved at fortolke naturens brug af iboende algoritmer. De nye akustiske objekter er skabt ud fra logikker og algoritmer der genererer nye 3-dimensionelle løsninger – udført både maskinelt og i hånden. Hun har skabt rammerne og maskinerne for en proces som genererer organiske strukturer, der følger deres egen natur og får deres eget unikke udtryk. Cecilie har i processen udforsket basale tekstile måder at organisere tråd, bla. at sno, flette og vikle, og har desuden udviklet nye tekstile teknikker i processen. Til udstillingen har hun arbejdet med en lang række fibre; af træ, tang, papir, cellulose (Lyocell), polyester, sisal og kokos.

Bio

Cecilie Bendixen (1975) er uddannet arkitekt i 2005 og er Ph.D fra Kunstakademiets Designskole 2013 – med en undersøgelse af tekstilet som arkitektonisk lydabsorbtion, med særlig fokus på sammenfaldet mellem lydabsorptionens og tekstilets rumdannende potentiale. Cecilie Bendixen har udstillet i ind- og udland, bla. på Mindcraft udstillingen i Milano og National Gallery of Victoria, Melbourne. Hun har modtaget en lang række legater og modtog i 2017 Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Tak

LYDKRYSTALLER er støttet af Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Esther og Jep Finks Mindefond, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Beckett-Fonden, og Dreyers Fond.

TIL:VÆRKS er i 2024 støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Dreyers Fond og Østerbro Lokaludvalg.

Stor tak til Statens Værksteder for Kunst. Materialesponsorater af Forbo Flooring og Søberg Lystek.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +