MAA: frokost: Fra skrald til multifunktionel have og madmarked i Grønland

I sit afgangsprojekt har MAA Christian Reese designet en multifunktionel have og madmarked i Grønland ved hjælp af lokalt sourcede materialer som genbrugt pap og papir samt sten og tørv. Spis din frokost ved skærmen og hør om det visionære projekt til næste MAA-frokost.

Sådan kunne et fødevaresystem tage sig ud ifølge Christian Reeses projekt - med alt fra high tech-metoder til dyrkning efter velkendte principper. Illustration Christian Reese

Tidspunkt:

03.04.2024 kl. 12:15 - 12:45

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Gratis for MAA
Gratis for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
Gratis for FORUM-medlemmer
Gratis for Ikke-medlem

Tilmelding ikke længere muligt

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Hvad enten ens motivation er drevet af et fokus på bæredygtighed, klimaforandringer, økonomi eller noget fjerde, kan de fleste blive enige om, at det er godt at undgå spild. Men kan vi også bruge spild som en drivkraft til at skabe en bæredygtig fødevareforsyning?

I en tid, hvor forsyningspolitik og sikkerhedspolitik er uløseligt filtret ind i hinanden, og verden er forbundet som aldrig før, er det grønlandske samfund – præcis som det danske – blevet mere afhængig af sin omverden. Og det betyder blandt andet, at globale sygdomsudbrud, geopolitiske spændinger eller konflikter kan få direkte indvirkning på forsyninger, stabilitet og velvære i én af verdens mest afsondrede regioner.

Udfordringen kræver, at vi mennesker må og skal gentænke fødevaresystemer, opfattelser og ressourcer som en del af løsningen. Så hvad nu, hvis den ene organismes forfald kunne blive næring for den anden?

Ud fra denne devise har arkitekt MAA Christian Reese tegnet en multifunktionel have og madmarked i Nuuk i Grønland.

Med projektet “A Non-Linear Land of Human Beings (Inuit Nunaat) – The Inter-connection of Trash and Treasure”, udforsker han fødevareproduktion og affaldssystem i Grønland. Og spørger, om et sted, der før har været afhængig af forsyninger via fly og moderne transportmidler, kan opnå egenproduktion af det mest livsvigtige og skrøbelige, vi har – vores mad.

Hør mere til næste MAA-frokost.

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +