MorgenDAC i Aarhus: Forventer vi for meget af borgerinddragelsen?

Måske blev byudviklingsprojektet ikke, som vi troede eller håbede – måske opdagede vi ikke, hvad der var på vej, før det var for sent at blande sig. Mange kalder på mere borgerinddragelse, men er det altid svaret?

Arkitektskolen-Aarhus-Pressefoto-MorgenDAC

Foto: Arkitektskolen Aarhus

Tidspunkt:

31.05.2023 kl. 8:15-9:15

Sted:

Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, Aarhus

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

En hidsig debat på sociale medier understreger gang på gang, at mange borgere føler sig kørt over eller holdt helt udenfor den byudvikling, som skaber, omdanner og definerer de steder, vi bor. Flere peger på, at byens udvikling ligefrem er uden for demokratisk kontrol.

Det har ført til protester, som udfordrer og helt lammer nogle af de store projekter. Derfor arbejder både kommuner, udviklere, rådgivere og forskere på at finde modeller for, hvordan borgerne kan inddrages mere og bedre, som alternativ til en kamp om byen.

Men er borgerinddragelse (altid) svaret? Vil dét at inddrage kunne forandre projekter eller i det mindste skabe forståelse for dem på måder, der forhindrer modstanden og oplevelse af mangel på demokratisk indflydelse?

Det diskuterer vi, når vi inviterer til MorgenDAC i Aarhus. DAC har inviteret Luise Pape Rydahl, forvaltningschef i Aarhus Kommune, og Søren Houen Schmidt, partner og bystrategisk rådgiver, Grandville.

Begge arbejder de med nye måder at inddrage borgere på, og vi spørger dem, hvad vi faktisk kan forvente af borgerinddragelsen i fremtiden. For får vi altid de bedste svar fra borgerne selv, og kan vi overhovedet blive enige om, hvad der er godt (for os), eller har vi brug for nye digitale værktøjer, som kan sige mere om vores behov, end vi selv kan?

Anne Katrine Harders fra Dansk Arkitektur Center er vært.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +