Planetary Boundaries

Planetary Boundaries – rethinking Architecture and Design er omdrejningspunktet at forstå verden med nye øjne, for hvordan arbejder man med arkitektur og design med planetens velbefindende og den globale miljøtilstand i centrum?
Udstillingen kan ses frem til 07.04.2024 på Det Kongelige Akademi.

Tidspunkt:

Udstillingsåbning 21.09.2023 kl. 16

Sted:

Det Kongelige Akademi, Udstillingen, Danneskiold-Samsøes Allé 53, København K

Arrangeret af:

Det Kongelige Akademi

Det Kongelige Akademi har længe fokuseret på at finde veje til at mindske CO2-udledningen i byggeriet, restaurere frem for at bygge nyt og skabe design, der holder.

De seneste år har manifesteret det, forskningen har fortalt længe: Klimaforandringer er blevet til en åbenlys og gloende sandhed.

Klimaet er under forandring, og det smitter af på planeten. Menneskets indgriben i klodens økosystem kan nu tydeligt mærkes i den globale miljøtilstand. Klimaforandringer er ikke noget, der kommer. De er her allerede.

Planetary Boundaries er en teori, der bliver brugt om klodensbegrænsninger. Den undersøger, hvad jorden kan holde til, før der er skabt endegyldige ubalancer i økosystemet. Det er en teori, der har planetens behov i fokus fremfor for menneskets: Hvad har planeten brug for i kampen for sin egen, naturens og menneskets overlevelse?

Arkitektur og design har sammen med landbrug, transport og andre sektorer bidraget til overforbrug af jordens resurser. Derfor gentænker Det Kongelige Akademi, hvordan fremtidens arkitektur og design kan leve side om side med en planet i balance. Vi har rettet blikket mod den nødvendige omstilling, for holdbare løsninger er stærkt forbundet med gode arkitektur- og designløsninger.

På denne udstilling kan man opleve 25 udvalgte projekter, der gennem en design- eller arkitekturfaglighed forholder sig til, hvordan man kan frembringe nytænkende design, byggematerialer og boformer, der æstetisk har stor spændvidde, men efterlader et lille aftryk på planeten. Der er eksperimenter, konkrete forslag og ambitiøse undersøgelser af, hvordan vi omstiller og nytænker vores traditionelle syn på arkitektur og design.

Planetary Boundaries stammer fra Stockholm Resilience Center under Stockholms Universitet. Her måler man planetens overskredne grænser og tilbageværende råderum ud fra ni parametre, og de giver alle en status på klodens miljøtilstand. Planetary Boundaries er blandt andet blevet brugt af FN og EU i udarbejdelse af klimapolitik og er grundlaget for meget andet klimateori.

De 25 udstillede projekter forholder sig alle til en eller flere af de ni parametre.

Entré

Gratis adgang
Åbent 10-18 alle dage.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +