Sejltur til Verdensmålspavillonerne

Kom med på en festlig sejltur i Københavns Inderhavn mellem en række af de 15 verdensmålspavilloner, som vil skyde op langs havneløbet og på udvalgte steder i byen hen over sommeren. Sammen vil de stå som signaturprojekter i anledning af Arkitekturhovedstaden og UIA Verdenskongressen for Arkitekter i København 2023. Turen går til udvalgte pavilloner, men du vil få historien om alle pavilloner og møde arkitekterne bag.

Biocenter opføres ved BLOX af Arkitekter Uden Grænser. Projektet bliver til i samarbejde med BLOX og er finansieret af Dreyers Fond og Udenrigsministeriets OpEn-pulje. Lokale partnere er National Slum Dwellers Federation of Uganda og ACTogether Uganda. Illustration: Arkitekter Uden Grænser

Tidspunkt:

13.06.2023 kl. 11:00 - 13:00

Sted:

Kvæsthusbroen 1

Arrangeret af:

Akademisk Arkitektforening

Pris:

Gratis

Tilmelding ikke længere muligt

Sussi Heimburger

+45 24 46 81 61

sh@arkitektforeningen.dk

Måske du har opdaget, er der er noget på færde i byen. Rundt omkring og alle steder popper åbne pavilloner og forsøgsbyggerier op i København. Mellem dem finder du 15 Verdensmålspavilloner, som vil stå før, under og efter Verdenskongressen for Arkitektur 2023. Hver og en forholder de sig til et eller flere af FN’s 17 Verdensmål og er blevet til i forskellige partnerskaber mellem arkitekter, materialeproducenter, forskningsinstitutioner, brancheorganisationer mm. Nu kan du komme med på en sejltur mellem nogle af dem. Men skynd dig, at tilmelde dig, for der er få billetter.

Vi sejler rundt mellem pavillonerne langs havnen i selskab med alle teamene bag samt stadsarkitekt Camilla van Deurs, UIA Verdenskongressens CEO Mette Lindberg, By & Havn samt direktør Lars Autrup og forperson Johnny Svendborg fra Arkitektforeningen. Desuden er pressen inviteret.

På turen besøger vi blandt andet Arkitekter uden Grænsers ”Bio-Centre”, Studio Coquilles flydende pavillon ”The Raft” og tre pavilloner, som præsenteres under projektet Fra 4 til 1 Planet, som blandt andet er bygget med stampet ler og strå, for at begrænse deres klimaaftryk markant. Turen ender ved pavillonen Bricks in Common, som pt. er under opbygning i samarbejde mellem Mangor Nagel – del af AART, NOAA Arkitekter, Københavns Murerlaug, Next Uddannelse København og mange flere.

Vi når omkring halvdelen af verdensmålspavillonerne og får historier om dem, som vi ikke kan sejle til.

Det praktiske

Vi mødes på Kvæsthusbroen, ved pavillonen Tower of Wind (Atenastudio mfl.), hvor vi står på båden. Kom gerne i god tid. Vi sejler klokken 11.00.

Vi slutter turen af klokken 13.00 i Havnegade 37 ved pavillonen Bricks in Common.

På båden vil der være lidt at spise og drikke. Bemærk, at dele af turen foregår til fods. Af hensyn til planlægningen vil vi meget gerne have din tilmelding senest den fredag den 9. juni.

Verdensmålspavillonerne er initieret og lanceret af Arkitektforeningen i samarbejde med Københavns Kommune, UIA2023CPH og By & Havn.

Sussi Heimburger

+45 24 46 81 61

sh@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +