Strategisk energiplanlægning

Samarbejde om energiproduktion på tværs af kommuner og regioner: FBBB inviterer til Strategisk Energiplanlægning med Aalborg Kommune som vært.

Solcellepark i Holstebro. Foto: Casper Dalhoff. Scanpix

Tidspunkt:

26.01.2023 kl. 16:00-17:30

Sted:

Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby

Arrangeret af:

FBBB

Strategisk energiplanlægning i et nationalt perspektiv er blevet presserende med regeringens udmelding om, at energiproduktionen skal firdobles. Det er nemlig ikke alene havvind, der skal løse udfordringen. Vi skal også ind på land og etablere landbaserede vindmøller og solcelleanlæg. Oveni udmeldingen kommer ønsket om at blive uafhængig af russisk gas. Det betyder PowerToX-anlæg, der kan producere fx brint som brændsel. Det kommer til at præge store dele af landskabet rundt omkring i landet og i mange tilfælde med en skæv geografisk fordeling.

Hvordan placerer og fordeler man energiproduktionen bedst muligt i et nationalt perspektiv? Og skal man planlægge på tværs af kommunerne for at løse det?

Hør oplæg fra arkitekt MAA Rikke Juul Gram, Partner, Schønherr Landskabsarkitekter og Poul Alberg Østergaard, Ph.d. i Energiplanlægning, Professor, Institut for planlægning, Aalborg Universitet og få vigtig viden om energilandskaber.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +