Udsnit

Særudstilling af arkitekt MAA Christina Capitillo på Rudolph Tegners Museum & Statuepark i Dronningmølle. Kan opleves frem til den 30.05.2021.

Tidspunkt:

21.04-30.05.2021

Arrangeret af:

Christina Capitillo

Sted:

Rudolph Tegners Museum & Statuepark, Dronningmølle

Anthology of Apertures

Christina Capetillo er optaget af forholdet mellem hus og landskab – af indramningerne, af vinduerne, der forbinder husene med landskabet. Vinduets form og placering bestemmer, hvad vi kigger ud på. Inde i hu-set ser vi et udsnit – udenfor i landskabet oplever vi en helhed.

Om fotografier og landskaber

Et fotografi beskæres traditionelt af kameraets format, som alt efter kameratype er kvadratisk, rektangulært eller i panorama-format, horisontalt eller vertikalt. I værkserien Anthology of Apertures skaber arkitek-turen rammen. Hver aperture er et 1:1 portræt af landskabet, som det er set af huset selv – gennem et udvalgt vindue. Serien af apertures kobler sig til de tidlige fotografiske processer, hvor glasplader blev påført en lysfølsom emulsion og eksponeret for lys i kameraet under lange lukkertider. I UDSNIT forbindes hus, landskab og fotografi i en rumlig installation, der erindrer om de fraværende huse og deres horisonter.

Udstillingen er støttet af Dreyers Fond og L.F. Foghts Fond.

Om Christina Capetillo

Fotograf og arkitekt ph.d. Har fotograferet samtidslandskabet – den altdominerende kulturtilstand, der er opstået i takt med at jordkloden, med billedhug-geren Willy Ørskovs ord, er blevet ’et totalfelt for men-neskelig manipulation’.
Udstillingsvirksomhed i Danmark og udlandet, bl.a. Steder (2011), Udenfor myldretid (2013), Land (2014), Antroposcenisk arkiv (2017), Hvad kameraet så (2018), DANSK. Conceptual Danish Photography (2019). Udgav i 2011 monografien Et foranderligt monument og blev i 2015 tildelt Eckersberg Medaillen.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +