Udstillingsåbning af "Forkrøpninger og Grænseløse Rum – Barokken genbesøgt"

Med udgangspunkt i fotografen Anders Sune Bergs billeder af Lauritz de Thurahs arkitektur tager glaskunstner Maria Sparre-Petersen, keramiker Flemming Tvede Hansen og arkitekterne Suzi Pain, Natalie Koerner, Jacob Bang og Anne Romme afsæt i den forsvundne formverden. Udstillingsperiode: 11.04-04.05.2024.

Forkroepninger-og-Graenseloese-Rum-Anders-Sune-Berg

Foto: Anders Sune Berg (udsnit)

Tidspunkt:

Fernisering: 11.04.2024 kl. 16 – 19

Sted:

Danske Kunsthåndværkere & Designere, Officinet, Bredgade 66, København K

Fra barokken til genbrug af bygninger, bygningsdele og materialer.

Under barokken udviklede en række kunstnere, herunder arkitekten bag Officinets bygning, Lauritz de Thurah (1706-1759), et særligt formsprog. Det hang sammen med et nyt erkendelsesrum, der blandt andet opstod efter reformationen og efter opdagelsen af, at jorden ikke var centrum i universet. ’Forkrøppede’ profiler, der i plan eller snit knækkede og skabte samme effekt som dobbelteksponerede fotografier, blanke overflader og spejle, ophævede eller destabiliserede rummenes grænser, så adskillelsen mellem eksteriør og interiør, natur og kultur blev diffus.

Med udgangspunkt i fotografen Anders Sune Bergs billeder af Lauritz de Thurahs arkitektur tager glaskunstner Maria Sparre-Petersen, keramiker Flemming Tvede Hansen og arkitekterne Suzi Pain, Natalie Koerner, Jacob Bang og Anne Romme afsæt i den forsvundne formverden. Gennem designeksperimenter, herunder undersøgelser af profilering og stoflige virkninger, kaster de nyt lys over en gammel diskussion om rummets æstetik. En diskussion, der udfordrer vores verdensbillede i en tid med øget fokus på genbrug af bygninger, bygningsdele og materialer.

Udstillingen er tilrettelagt af grafisk designer Rasmus Koch og kurateret af arkitekt MAA Peter Thule Kristensen, der begge står bag bogen “Lauritz de Thurah – Barokkens arkitektur og verdensbillede” fra 2023.

Åbent:

11. april til 4. maj.
Tirsdag til søndag 12 – 16.

Fri entré

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +