Utzon Talk: Det flydende bofællesskab

Hør arkitekt-urbanisten Henrik Valeur fortælle om det flydende bofællesskab; en slags kolonihaveforening på vand.

Det flydende bofællesskab, da det endnu kun var byggeplads.

Tidspunkt:

14.08.2022 Kl. 15:30

Sted:

Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

Arrangeret af:

Utzon Center

De fleste danske havne synes i disse år at undergå en forandring. De funktioner og det liv, der tidligere var tilknyttet havnene, forsvinder og erstattes af moderne marinaer og dyre etageejendomme helt ned til kajen.
Men skal der kun være plads til de velhavende på havnen? Hvad med alle de andre?

‘Det er en anderledes boform til mennesker, som ikke passer ind i de normale kasser på land. Og som gerne vil bo på en mere bæredygtig måde baseret på off-grid og tiny house living på vandet,’ siger Henrik Valeur.

Henrik er internationalt anerkendt for sit arbejde med urban arkitektur. De flydende elementer som vises i Aalborg er bygget af arkitekter, håndværkere og studerende i havnebyer rundt om i landet og består hovedsageligt af genbrugsmaterialer.
Du kommer til at høre om en anderledes måde af bo og leve på. En nomadisk, uafhængig boform baseret på genbrug. Det flydende bofællesskab har desuden en ret speciel feature, der effektiv løser nabostrider:

‘Hvis man bliver træt af sin nabo, kan man bare flytte sin bolig.’

Du kan opleve det flydende bofællesskab, når det ligger for anker i Aalborg Havn mellem Havnebadet og Limfjordsbroen den 9.-23. august 2022.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +