Verdens vildeste brobyggere

Kom med til landets første brobygningskonkurrence i Københavns nye kanalby, Engholmene. Her skal tre hold af Danmarks bedste lærlinge dyste i at bygge kæmpe broer over 18 meter brede kanaler – foran tusindvis af tilskuere, rullende kameraer og et benhårdt dommerpanel af landets mest erfarne brobyggere.

Folehavens cykel- og gangbro, tegnet af Dissing+Weitling der deltager som broeksperter i konkurrencen.

Tidspunkt:

18.09.2021 Kl. 9:30-18:30

Arrangeret af:

Sted:

Martin Luther Kings Vej 1 – 2450 København SV

Verdens Vildeste Brobyggere hylder brobygningsfaget og alle der bidrager til det: faglærte, de erhvervsuddannede, håndværkerne, arkitekterne, ingeniørerne med flere. Med en brobygningskonkurrence for studerende, et website og en bred medieindsats, sætter projektet spot på den del af arkitekturen, der handler om at forbinde steder og mennesker: Nutidens katedraler, broerne.

Dyst i 3 brotyper

Tre hold med lærlinge, bistået af 2 DTU-studerende, skal dyste i disciplinerne flydebro, skråstagsbro og sprængværk. Broerne bliver bygget på én dag, og lærlingene får mulighed for at forberede sig hjemmefra inden for de retningslinjer, dommerpanelet har udstukket. Brobyggerne får beton, træ, stål og tegl til deres rådighed, og holdene vil blive bedømt på tid, kreativitet, æstetisk udtryk og broernes bæreevne. Det vindende hold får lov at bygge en bro på Roskilde Festival.

Ideen til Verdens Vildeste Brobyggere er fostret af broentusiast Michael Jeppesen og partnerkredsen består af Dissing+Weitling, NPV, COWI, Rambøll, CG Jensen, Dansk Metal, Dansk Infrastruktur, DI Dansk Byggeri, 3F Byggegruppen og en lang række uddannelser.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +