With Love From Spain

På udstillingen With Love From Spain møder du 11 spanske arkitekter og tegnestuer, som viser deres kærlighed til nogle af vores helt store skandinaviske arkitekter og designere. Det er navne, som for eksempel Arne Jacobsen og Jørn Utzon. Udstillingen kan ses frem til 27,02.2022.

Tidspunkt:

21.04.- 24.10.2021

Arrangeret af:

Utzon Center

Sted:

Utzon Center, Slotspladsen 4, Aalborg

Det er en historie om kærlighed. Mellem nord og syd. Det er fortællingen om en overraskende passion, hvor spanske arkitekter i årtier har kigget mod nord efter inspiration.
Du savner sikkert at rejse. At komme ud og få nye indtryk. Og du trænger til at se noget andet end hjemmekontor og sofa.

Tag med Utzon Center til Spanien. Du kommer på en rundrejse, hvor du møder sydens skarpe sol, den røde jord – og ikke mindst masser af fantastisk arkitektur.

På udstillingen With Love From Spain møder du 11 spanske arkitekter og tegnestuer, som viser deres kærlighed til nogle af vores helt store skandinaviske arkitekter og designere. Det er navne, som for eksempel Arne Jacobsen og Jørn Utzon.

Du møder en hytte med brændte træ-facader. En skov af søjler, der står med en rå overflade af mursten og kalkmørtel. Og et lille gårdrum, der afskærmer dig fra omverdenen.

De spanske arkitekter fortæller en historie, som de færreste af os kender. Den handler om deres årtier lange fascination af nordisk arkitektur, og hvordan de har taget den til sig og gjort den til deres egen.

Gennem de spanske tegnestuer får du også et indblik i noget af det mest forrygende, spanske arkitektur, som du kan opleve i dag.

Og det er en fortælling, der gør os klogere på os selv. Om nordisk modernisme og arkitektur set gennem spanske øjne.

Børnene skal selvfølgelig også med ud at rejse. Der er masser af aktiviteter i turen gennem det spanske landskab, hvor de kan dufte, røre og føle arkitekturen.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Aarhus Arkitektskole med afsæt i forskningsprojektet ‘Escandinavia – Architectural Dialogues between Denmark and Spain’.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +