NYHED 20.04.22

CHARTs arkitektkonkurrence

Igen i år inviteres nyuddannede arkitekter, designere og kunstnere til at byde ind med idéer til midlertidige pavilloner på Charlottenborg i anledning af kunstbegivenheden CHART. Under temaet ‘Bio Architecture’ udskrives den åbne 72-timers konkurrence d. 29. april. Herefter udvælger en stjernespækket, international jury fem finalister, der realiserer deres idé under CHART 2022.

OM pavilion fra CHART Architecture 2021. Foto: Joakim Züger

Levende organismer koblet med byggetekniske elementer. Hvordan kan natur og arkitektur leve i symbiose? Med temaet “Bio Architecture” inviteres unge talenter til at give deres bud på midlertidige, sanselige og biodiverse pavilloner. Som barer, sociale mødesteder og scener danner pavillonerne den arkitektoniske ramme for årets CHART, der foregår d. 25. – 28. august2022.

“I en tid, hvor klimabevidsthed er helt naturlig hos unge arkitekter, og hvor samtidskunsten, litteraturen, designscenen og madkulturen tager livtag med naturen, sætter vi i år fokus på forholdet mellem bygning og biologi. Vi glæder os til at se nye bud på, hvordan naturlige eller dyrkede materialer som bakterier, svampe eller genanvendte materialer kan skabe nye arkitektoniske rammer og sanselige oplevelser,” siger CHARTs direktør Nanna Hjortenberg.

Tværfaglig, international jury

Finalisterne i CHART Architecture udvælges af en jury med stærke, internationale profiler. Juryen er sammensat for at styrke den kunstneriske udvikling mellem arkitektur, design og kunst og for at understøtte nye kreative samarbejder.

Formanden for juryen er Bjarke Ingels, grundlægger og partner i BIG, der har været med i CHART Architecture fra begyndelsen. Derudover består juryen af den norske stjernearkitekt og partner hos Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen, norske kunstner Johanne Hestvold, der laver skulpturer af mycelium, kurator ved Future Material Bank Pleun van Dijk fra Jan van Eyck Academie i Holland, grundlægger af The Circular Way Ditte Lysgaard Vind samt designgallerist og ejer af Etage Projects Maria Foerlev.

“Jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan nogle af tidens mest talentfulde arkitekter arbejder med de udfordringer, vi står overfor i dag, og finder nye veje til en bedre fremtid forbundet med naturen,” siger gallerist Maria Foerlev.

Om årets tema siger kunstner Johanne Hestvold; “Det handler om at lære fra naturen og se sig selv som del af en større helhed. Gennem en tværdisciplinær tilgang og miljømæssige idealer mener jeg, at bio-arkitektur kan bidrage til mere bæredygtige måder at leve og bygge på.”

Om CHART Architecture 2022

CHART Architecture er en 72-timers arkitektkonkurrence

Konkurrencen er åben for nyuddannede (inden for de seneste 7 år) arkitekter, designere og kunstnere samt nystartede tegnestuer (etableret inden for de seneste 5 år), der endnu ikke har realiseret et større byggeri

CHART opfordrer tværfaglige teams til at deltage i konkurrencen

Deltagerne i konkurrencen skal enten være bosat eller uddannet i Norden– Konkurrencen starter fredag d. 29. april kl. 12:00 og briefet offentliggøres på chartartfair.com

Deadline for indsendelse af konkurrenceforslag er mandag d. 2. maj kl. 12:00

Se mere og deltag på chartaffair.com

Om CHART

CHART er Nordens førende kunstbegivenhed, der i år foregår d. 25.-28. august på Charlottenborg i hjertet af København. CHART samler lokale og internationale kunstprofessionelle og et bredt kulturinteresseret publikum om samtidskunsten. Aktiviteter tæller bl.a. en kunstmesse, en arkitektkonkurrence for unge talenter og et offentligt program med talks, performances, film og musik.

CHART blev grundlagt i 2013 af fem danske gallerier og er i dag drevet som en erhvervsdrivende fond med en professionel bestyrelse bestående af Annette Sadolin (forkvinde), Klaus Eldrup-Jørgensen (næstformand, CEO, Trackman), Tommy Ahlers (iværksætter, tidl. minister), Mette Kynne Frandsen (CEO, Henning Larsen Architects), Knud Foldschack (advokat), Kirse Junge-Stevnsborg (Direktør, Malmø Kunstmuseum), Bo Bjerggaard (Galleri Bo Bjerggaard), Claus Andersen (Andersen’s), Jesper Elg (V1 Gallery), Mikkel Grønnebæk (V1 Gallery) og Susanne Ottesen (Galleri Susanne Ottesen).

Samarbejdspartnere i projektet er Arup, der rådgiver finalisterne om den konkrete realisering af deres idé, og det internationale arkitektur- og designmagasin Dezeen. Derudover samarbejder CHART med Dansk Arkitektur Center (DAC), der efterfølgende vælger en pavillon til genopførelse ved BLOX og med Politiken, der under CHART flytter ind i én af pavillonerne og inviterer til talks og events.

CHART Architecture realiseres med støtte fra den filantropiske forening Realdania, Dreyers Fond, Statens Kunstfond, Københavns Kommune, det internationale elbil-brand Polestar og FOSS.

Kontakt: Beate Bernhoft, Head of Communications, CHART, beate@chartartfair.com, +45 40 81 65 65

Om juryen

Bjarke Ingels (DK) er arkitekt og grundlægger af Bjarke Ingels Group (BIG), som gennem de sidste to årtier har skabt banebrydende arkitektur over hele verden.

Kjetil Trædal Thorsen (NO) er arkitekt og medstifter af Snøhetta og står bag nogle af tegnestuens prestigeprojekter, så som Operahuset i Oslo og Bibliotheca Alexandrina.

Johanne Hestvold (NO) er en af de nye store navne på den nordiske kunstscene. Hun arbejder bl.a. med mycelium som materiale og har udstillet på Sørlandets Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet og Stavanger Kunstmuseum.

Pleun van Dijk (NL) er kunstner, designer og kurator ved Future Material Bank, der formidler og forsker i bionedbrydelige og naturlige kunstneriske materialer.

Ditte Lysgaard Vind (DK) er grundlægger af The Circular Way, forfatter til flere ledelsesbøger inden for cirkulær design og økonomi og partnerskabsdirektør hos Lendager.

Maria Foerlev (DK) er grundlægger af et af Nordens førende designgalleri Etage Projects specialiseret i krydsfeltet mellem kunst og design.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +