NYHED 12.03.24

To åbne idékonkurrencer

Formulering af en ny arkitekturpolitik vedrører os alle. Ekspertgruppen for National Arkitekturpolitik inviterer derfor landets arkitekter, landskabsarkitekter, byplanlæggere og andre interesserede til at komme med visionære bud på den måde vi bor og samles på i to åbne idékonkurrencer.

Ny-National-Arkitekturpolitik_Konkurrence2

Der skal udarbejdes en ny national arkitekturpolitik. Derfor har Kulturministeren nedsat en selvstændig ekspertgruppe, sammensat af erfarne profiler på tværs af arkitektbranchen.

Ekspertgruppen skal analysere nuværende udfordringer, identificere potentialer og formulere metoder og mulige løsninger for fremtidens byggede miljø – som afsæt for den kommende arkitekturpolitik. Den arkitektur, der omgiver os vedrører os alle.

Ekspertgruppen involverer derfor relevante aktører og interessenter ved at gennemføre to åbne idékonkurrencer, der belyser aktuelle problematikker i det byggede miljø, i relation til gruppens kommissorium.

Idékonkurrencerne har fokus på to områdetypologier, hvor behovet for udvikling og arkitektonisk helhedstænkning er aktuelt: Bymidten og Parcelhuskvarteret.

Idékonkurrencerne giver deltagerne mulighed for at give inspiration og ideer, der kan indgå i ekspertgruppens anbefalinger til Kulturministeren – og hermed kvalificere arkitekturpolitikken.

De bedste forslag præmieres og vil blive eksponeret i det kommende arbejde med den nye nationale arkitekturpolitik.

Se samlet konkurrenceprogram for begge idékonkurrencer

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +