Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/nyheder/se-eller-gense-debatten-re-silience-baeredygtig-arkitektur-hvad-er-det/
I de kommende år vil fokus på bæredygtighed i byggeriet sætte præg på vores arkitektur. Med et klima i forandring og pres på biodiversitet og ressourcer, er både arkitekturens og arkitektens rolle ved at ændre sig. På denne samtalesalon sætter vi fokus på, hvad der definerer en bæredygtig arkitektonisk kvalitet.
Tre repræsentanter for arkitektfaget diskuterer de radikale udfordringer, som hele byggeriets værdikæde står overfor: hvordan bliver vi modige sammen, hvordan dokumenterer vi nye materialer og byggeteknikker og hvordan definerer vi de nye opgaver i tillid med bygherren? Og er der overhovedet opgaver fremover, hvis vi skal holde op med at bygge nyt?
Ja absolut, mener panelet. Og arkitektfaget vil gerne gå forrest i udviklingen. Se hvordan.
Panelet består af:
Karina Søgaard Arkitekt MAA, indehaver, KSARK
Søren Nielsen Arkitekt MAA, partner, Vandkunsten
Anita Krak Arkitekt MAA, chef for bæredygtighed, Over Byen Arkitekter
Peter Andreas Sattrup Chefkonsulent, bæredygtighed, Danske Arkitektvirksomheder
Den traditionelle forståelse af arkitektonisk kvalitet trækker tråde tilbage til Vitruvius’ tre dyder – funktionalitet, holdbarhed og æstetik. Spørgsmålet er, om modellen kan rumme de aktuelle fordringer om bæredygtighed, eller om vi må redefinere, hvad god arkitektur er og hvilket ansvar arkitekter har.
Det stiller Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen skarpt på i salonen RE-SILIENCE, hvor vi sammen bliver klogere på:
Mød blandt andre: Ida Lindberg, partner i Over Byen Arkitekter og næstformand i Arkitektforeningen, som ser arkitektens klassiske rolle som viderefører af kulturarv gå hånd i hånd med bæredygtighed: Det handler om at bevare og udvikle eksisterende bygninger.
Karina Søgaard, grundlægger af soloarkitektvirksomheden KSARK, som mener, at bæredygtig arkitektur bevæger sig med de problemer, vi i samfundet stiller skarpt på, og derfor ikke kan defineres én gang for alle.
Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, som ser arkitekturen som det, der giver social og kulturel værdi til de nødvendigheder, der opstår i samfundet. Lige nu er det bekæmpelse af klimaforandringer og arkitektens særlige smøremiddel er æstetikken.
De tre arkitekter kommer med hvert deres korte oplæg som oplæg til den videre samtale, hvor også deltagerne også kan byde ind med spørgsmål og synspunkter. Debatten modereres af Peter Andreas Sattrup, Danske Arkitektvirksomheder.
RE-SILIENCE er en del af en serie af saloner, der har til formål at hjælpe Arkitektforeningens medlemmer til at blive klar til at arbejde med klimaaftryk og styrke bæredygtighed i byggeriet. Salonerne er særligt målrettet jer, der arbejder i mindre virksomheder eller organisationer, men alle er velkomne.