NYHED 01.05.23

Se eller gense arrangementet: Hvad betyder BR18 for den arkitektoniske kvalitet?

Bliv klogere på hovedresultaterne og debatten om, hvordan fremtidens bygningsreglement bør se ud. Vi har optaget lanceringen af den første reelle undersøgelse, der er lavet af bygningsreglementet BR18. Hør, hvad MAA'erne har svaret.

Foto: Avi Chomotovski, Pixabay.

Bent Outzen

Politisk konsulent

bo@arkitektforeningen.dk

Henover vinteren har Arkitektforeningens medlemmer haft mulighed for at deltage i en stor landsdækkende undersøgelse af, hvordan de som rådgivere, byggesagsbehandlere eller bygherrer oplever BR18 – og give deres bud på, hvordan reglementet påvirker byggeriet og den arkitektoniske kvalitet.

Med undersøgelsen ”Effekterne af BR18 for byggeriets aktører og samfundet” har Arkitektforeningen dermed skabt grundlag for en konkret debat med politikere, embedsmænd og ikke mindst resten af byggebranchen om, hvor udfordringerne ligger, og hvad reglementet betyder for byggeriet og den arkitektoniske kvalitet.

Se eller gense

Vi har optaget lanceringen af undersøgelsen. Hør, hvad MAA’erne har svaret og bliv klogere på hovedresultaterne og debatten om, hvordan fremtidens bygningsreglement bør se ud nedenfor.

  • 00:00 Velkomst v/ Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen
  • 03:42 Præsentation af analyseresultater v/ Torben Vad og Alexander T. Erlandsen fra Amsterdam Data Collective Denmark (tidl. Damvad Analytics)
  • 25:41 Hvilke effekter har BR18 på byggeriet, og hvad skal et nyt reglement kunne? Samtale mellem Johanne Lundager, teamleder, arkitekt MAA, og Asger Juul, seniorkonsulent, arkitekt MAA samt Lars Autrup

Undersøgelsen er blevet til med støtte fra Dreyers Fond. Damvad Analytics (Nu Amsterdam Data Collective) har foretaget undersøgelsen, hvor over 500 medlemmer af Arkitektforeningen har svaret på spørgeskemaet, og 25 er blevet interviewet.

Bent Outzen

Politisk konsulent

bo@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +