NYHED 10.07.23

Se eller gense: Hvilken rolle spiller bygningskulturen for fremtidens bæredygtige byer og lokalsamfund?

Hvorfor og hvordan spiller bygningskulturen en central rolle i fremtidens bæredygtige byer og lokalsamfund? Se eller gense inspirationswebinar med tidligere enhedschef Merete Lind Mikkelsen, Slots- og Kulturstyrelsen. Webinaret var en optakt til Arkitekturens Dag, som i år finder sted den 2. oktober.

Foto: Suste Bonnén

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Hvilken rolle spiller bygningskulturen for fremtidens bæredygtige byer og lokalsamfund? Det gav tidligere enhedschef MAA Merete Lind Mikkelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, sit bud på til dette inspirationswebinar for arrangører forud for Arkitekturens Dag 2023.

Om Arkitekturens Dag

Hver dag er Arkitekturens Dag, men den første mandag i oktober er det officielt Arkitekturens Dag i hele verden – en årlig festdag, hvor man rundt om i landet har mulighed for at opleve og få indblik i aktuelle byudviklingsprojekter, komme helt tæt på smuk arkitektur og blive klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores daglige liv.

Vis, hvordan skaber vi fremtidens bæredygtige byer og lokalsamfund

Årets tema er “Bæredygtige byer og lokalsamfund” – også kendt som det 11. verdensmål. Arbejdet med bæredygtighed og FN’s verdensmål er nemlig en bunden, men også en oplagt opgave for et fag og en branche, der bygger rammerne om det levede liv, påvirker vores miljø og udleder enorme mængder CO2, og som derfor også er en del af løsningen.

Arkitekturens Dag er en oplagt anledning til at gå i dialog med den bredere befolkning og politikerne om, hvor vores byer og lokalsamfund er på vej hen, hvad der i lokalområdet opfattes som kvalitet – og ikke mindst, hvordan vi skaber fremtidens bæredygtige byer og lokalsamfund.

Arkitekturens Dag falder i år den 2. oktober (og mange tyvstarter allerede i weekenden), og igen i år opfordrer vi hele branchen – og andre med interesse for det byggede miljø – til at byde ind med arrangementer, debatindlæg og andre tiltag, som hjælper til at bringe arkitekturen helt øverst på dagsordenen.

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

“Arkitekturens Dag er en oplagt anledning til at gå i dialog med den bredere befolkning og politikerne om, hvor vores byer og lokalsamfund er på vej hen.”

Vil du vide mere om Arkitekturens Dag 2023?

Læs mere om Arkitekturens Dag

Arkitektforeningen inviterer arkitekter, tegnestuer, kommuner, foreninger, fonde, kulturinstitutioner m.fl. til at byde ind med arrangementer, på Arkitekturens Dag og viser, hvordan arkitekturen kan skabe en bedre og mere bæredygtig verden – og bidrage til at realisere FN’s 17 verdensmål. Foto: Erlev Skole af Arkitema / fotograf: Niels Nygaard

Meld dig til vores nyhedsbrev om Arkitekturens Dag

Få nyhedsbrevet

Få seneste nyt om Arkitekturens Dag og inspiration, skabeloner og guides til din planlægning. Foto: Arkitekturens Dag i Arkitektforeningen / fotograf: Alonso Mayo

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +