Vidensbank

Arkitektforeningen samarbejder og udvikler viden om, hvordan konkurrencer og udbud med arkitektydelser bedst bidrager til udviklingen af vores samfund. Det gør vi på tværs af organisationer relateret til design, byggeri og planlægning sammen med vores nordiske og baltiske søsterorganisationer samt UIA og ACE. På denne side deler vi ud af vores viden.

Vejledning til projektkonkurrencer

Læs vejledningen

En vejledning til bygherrer og bygherrerådgivere om en enklere og mindre ressourcekrævende vej til gennemførelse af projektkonkurrencer. Vejledningen er udarbejdet af Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder.

Debatoplæg om kvalitet i udbudsprocesser

Læs debatoplæg

Få inspiration til den komplekse tilrettelæggelse af konkurrencer og læs andres erfaringer. De fire udvalgte konkurrenceforløb er: Køge Nord Station, Diakonissestiftelsen, Dansk Talent Akademi og Kalvebod Fælled Skole.

Statistik

Arkitektforeningens fagdommerudpegninger og konkurrencerådgivning 2005-2019

Arkitektforeningen rådgiver om konkurrenceforløb og udpeger fagdommere. Her får du et blik på de seneste 15 års udvikling indenfor området.

DGNB Diamant

Læs mere om DGNB Diamant

DGNB-Diamant er en del af certificeringsordningen DGNB, som Rådet for Bæredygtigt Byggeri står bag. DGNB Diamant er med til at understøtte, tydeliggøre og fremhæve arkitektonisk kvalitet. Det sker gennem uafhængig vejledning og evaluering foretaget af Arkitektforeningens fagdommere MAA.

Inspirationskatalog om kvalitet i udbudsprocesser

Læs inspirationskataloget

Et nyttigt overblik over kvalitet i udbudsprocesserne, baseret på fire eksempler. Der udfoldes konstruktive diskussioner omhandlende: strategi, program, proces og bedømmelse.

Arkitektforeningens konkurrencearkiv

Se eksempler

Her finder du et bredt tværsnit af de konkurrencer, som Arkitektforeningen har været med til at afvikle.

Transaktionsomkostninger ved projektkonkurrencer

Læs analysen

Projektkonkurrencer kan medføre milliontab for både offentlige myndigheder og deltagere. Denne analyse dokumenterer det store spild af tid og penge og udstikker en ny retning.

De internationale konkurrenceregler

Læs mere

Retningslinjer fra UIA (International Union of Architects), der giver en forståelse af, hvordan man implementerer UNESCOs internationale konkurrenceregler.

Verdensmålsbarometer sikrer fokus på bæredygtighed

Kom i gang med at bruge Verdensmålsbarometeret

Verdensmålsbarometeret er et målbart redskab for bygherrer og rådgivere. Brug det tidligt i processen til at sikre fokus på bæredygtighed i byggeprogrammer samt udbud- og konkurrenceprogrammer.

Arkitektforeningens konkurrenceregler

Se konkurrencereglerne

Reglerne gælder for medlemmer af Arkitektforeningen og deres virksomheder samt filialer og datterselskaber. Visualisering: Peter Kjær Arkitekter

Løft dine konkurrencer med hjælp fra en fagdommer

Med en fagdommer kan du kvalitetssikre alt fra dine bedømmelsesprocesser til konkurrencer og udbud. En fagdommer formidler det arkitektoniske indhold og ruster jer til at træffe beslutninger. Vi har udpegede fagdommere i hele landet, så du aldrig er langt fra sparring.

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +