udstilling

Bog om byudvikling i Indien af dansk arkitekt

India: The Urban Transition af Henrik Valeur, var blandt de nominerede til prisen Årets Bedste Bogarbejde 2015 og vises sammen med de øvrige nominerede bøger på en udstilling på det Kongelige Bibliotek frem til d. 27 august.

Highlights fra Arkitekturens Dag 2014

Den 1. oktober fejrede en række kommuner, skoler, institutioner og virksomheder Arkitekturens Dag. Her er nogle glimt fra dagen.

Det fundamentale i fokus på Biennalen

Den 14. Internationale arkitekturbiennale i Venedig er nu skudt i gang

Af Annette Blegvad, vicedirektør i Arkitektforeningen

Kulturminister Marianne Jelved åbnede fredag den 6. juni den danske pavillon i bagende sol og med stort opbud fra hele den danske arkitektverden.

Sounds die out

Udstilling af arkitekt MAA Maria Franck i Arkitekternes Hus 29. maj – 25. juni

Udstillingen ”Sounds die out” er en serie fotografier fra et boligområde i Berlin, som indfanger den stilhed, der kan opstå i menneskabte områder, når de efter mørkets frembrud er tømt for mennesker og lys. Fraværet af liv og bevægelse skaber en særlig fortættet stilhed, uden ro.

Aktuelle udstillinger i Arkitekternes Hus

Aarhus og Berlin skal lære af hinanden

Udstillingen ”Create with Aarhus“ vises lige nu på de nordiske ambassader i Berlin.

Aarhus vokser. Byen strækker sig fysisk med en ny bydel i den gamle havn og fire nye forstæder skyder op. En letbane skal binde byen bedre sammen.
Aarhus tænker bæredygtigt - ikke kun forstået som grøn teknologi, men også socialt og kulturelt. Gennem grøn vækst handler det om at skabe byrum, hvor der er plads til alle.

Refleksioner over hjemmet

Udstillingen Reflecting Home af arkitekt MAA og fotograf Laura Stamer er en personlig rejse ind i hjemmets allerdybeste kroge. I en række fotos går Laura Stamer helt tæt på sit eget hjem og afsøger grænserne imellem hjemmet som ramme for hverdagen og hendes eget liv - men også som et sted med sit eget evigt omskiftelige liv af lys, skygge og stof.

Arabisk arkitektur, kultur og identitet

NOW BABYLON, der vises d. 31. januar - 4. maj 2014 på Louisiana, er andet kapitel i serien ”Arkitektur, kultur og identitet” – og er en efterfølger til udstillingen New Nordic, som Louisiana viste i 2012.

Serien handler om, hvorledes arkitektur er bærer af identitet og er med til at skabe et lands eller en regions kulturelle særpræg. Udstillingen er en crossover-udstilling, der viser både arkitektur, kunst og dokumentarisk film.

Blik på Aarhus: Vær med i udstilling

Udstil din udsigt på Arkitekturens Dag d. 1. oktober i Aarhus

Visioner for fremtiden

72 arkitekter dimitterede den 28. juni fra Arkitektskolen Aarhus. Et udvalg af deres afgangsprojekter kan ses til og med den 2. august.