Årskonference 2021 – Mobilitet: Byen i bevægelse

Nu tæller vi igen ned til Arkitektforeningens årskonference, som i år markeres under temaet 'Mobilitet: Byen i bevægelse'. I en postpandemisk tid står det klart, at vores måde at arbejde og bevæge os på vil forandre vores samfund, og det kræver en oprustning af vores byrum. Hvordan skal arkitekturen styrke fremtidens infrastruktur og understøtte en bæredygtig udvikling? Mød blandt andre Angus Campbell fra Foster and Partners, som står bag Kings Cross Station i London og metroen i Sydney.

Orientkaj_Cobe_cre_Rasmus_Hjortshøj - COAST.jpg

Københavns nye metrolinje M4 kører fra København H til de to nye metrostationer Nordhavn og endestationen Orientkaj, som tilsammen vil få 9000 påstigere i 2025. COBE og Arup har tegnet metrostationen Orientkaj, som er endnu et vigtigt led i den kollektive trafik og grønne omstilling af den bæredygtige bydel Nordhavn. Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST

Tidspunkt:

18.08.2021 kl. 09.30-17.00

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Sted:

Professionshøjskolen Metropol, Sigurdsgade 26, 2200 København N

Bent Outzen

Politisk konsulent

bo@arkitektforeningen.dk

Vores oplevelse af byer er uadskilleligt forbundet med mobilitet. Byrummene faciliterer vores færdsel, som er med til at skabe sociale og kulturelle mødesteder. Hvordan planlægger vi dynamiske byrum af høj arkitektonisk kvalitet?

De spørgsmål, og mange flere, tager vi fat på, når mobilitet står på dagsordenen til en dag, hvor vi kan præsentere landskendte og internationale speakers her i blandt Anne-Grethe Foss fra Metroselskabet, Robert Martin fra JAJA Architects og ikke mindst Angus Campbell, partner i Foster and Partners.

Vi glæder os til at se jer til vores fysiske landssamling, hvor vi skal dele ny viden og gense kollegaer og netværk fra hele landet.

Moderator

Martin Keiding

Tilmeldingsfrist

Tilmeld dig senest lørdag d. 14. august.

Pris

Prisen er inkl. forplejning hele dagen

Medlemmer: Gratis

Ikke-medlemmer: 2500 kroner
Hvis man som ikke-medlem bliver forhindret i at deltage, skal afbuddet ske senest den 14. august for at få refunderet deltagergebyr.

Program

09:30

Registrering og morgenkaffe

10:00

Velkommen Johnny Svendborg, formand Akademisk Arkitektforening

10:10

Dagens tema Lars Autrup, direktør Akademisk Arkitektforening

10:15 

Mobilitetsdesign – hvad betyder mobilitet for byen? Ole B. Jensen Professor, Mobility and Tracking Technologies, Aalborg Universitet. Menneskets oplevelse af værker, bygninger og byrum er uløseligt forbundet med mobiliteten.

10:40

Hverdagslivets dilemmaer. Katrine Hartmann-Petersen, Lektor, Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet. Hverdagens vaner spiller en stor rolle for vores mobilitet. Et forskningsprojekt ser på, hvordan vi kan få mennesker til at bevæge sig på andre måder.

11:05

Metroens Design – En del af byen. Arkitekt MAA Lise Lind, tidligere chefarkitekt for bygherre på Metrobyggeriet med ansvar for bl.a. Cityringen.Hør mere om etableringen af projektet, der har ændret vores bevægelse i byen.

11:30

Pause

12:00

Samtale om byen og banen med arkitekt MAA Anne-Grethe Foss & arkitekt MAA Martin Keiding. Når Arkitektforeningen har tildelt Anne-Grethe Foss arkitektstandens æresmedalje, er det netop for at hædre hendes livslange indsats for at få en metro i København. Mød metroens moder og kom tættere hende såvel som metroens historie.

12:35

Gentænk flertallets daglige mobilitet: Robert Martin, head of mobility, JAJA Architects. Bilerne er en indgroet del af vores samfund, men samtidigt fylder de for meget i byen. Gaderne er byens største sammenhængende offentlige rum, og de skal udnyttes til større glæde og gavn for samfundet – Men hvordan?

13:00

Frokost og officiel overrækkelse af præmien for prisopgaven ‘Udsyn’

14:00

Social Mobilitet: Rikke Skovgaard Nielsen, Ph.d. og seniorforsker ved BUILD, Aalborg Universitet. Social mobilitet afhænger ikke kun af muligheden for at få et arbejde. Udviklingen af de almene boligområder kan have stor betydning for bosætningsmønstre. Men hvordan holder man på de ressourcestærke beboere?

14:25

Opsamling og debat

14.50

Introduktion til dagens keynote speaker Angus Campbell

15:00

Fremtidssikret bæredygtig transport: Angus Campbell, Senior Partner Deputy Head of Studio. Angus Campbell fra Foster and Partners har været involveret i en række store infrastruktur- og mobilitetsprojekter i hele verden. Blandt andet King’s Cross Station i London, Haramain high-speed Rail i Saudi Arabien, og for tiden er han involveret i udviklingen af metroen i Sydney.

15:30

Spørgsmål og debat

15:45

Infrastrukturplan 2035 – visioner for dansk infrastruktur: Transportminister Benny Engelbrecht fortæller om regeringens visioner for udrulning af infrastruktur i hele landet.

16.05

Bilen – frihed på fire hjul? Martin Zerlang, Professor i Litteraturvidenskab og moderne kultur på Københavns Universitet. Bilen har været en rullende succes i det 20. århundrede og er blevet en del af vores kulturhistorie – samtidigt med, at den alle dage har været til debat. Zerlang er netop udkommet med bogen Danmark set gennem en bilrude, der ser på hvordan bilen har sat sine spor i samfundet.

16:25

Afrunding

16.30

Netværk og vin

Bent Outzen

Politisk konsulent

bo@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +