Samtalesalon: Nye praksisformer

Mød seks yngre tegnestueindehavere og en inkarneret idealist der med hver deres tilgang præger og udvikler fagets praksis. Drømmer du også om at gøre en forskel med din arkitektfaglighed? Så kom og hør hvad der driver dem hver især, og hvilke erfaringer de ønsker at bringe videre til næste generation.

Vægmaleri: Faaborg Dyrkeren af Els Cools. Foto: Trine Hedegård Jensen

Tidspunkt:

16.11.2022 kl. 16-19

Sted:

Rundetaarn, Bibliotekssalen

Arrangeret af:

Arkitektforeningen i samarbejde med Det Kongelige Akademi

Vil du vide mere? Kontakt

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

I anledning af biennalen Works+Words i Rundetaarn, der præsenterer aktuelle arkitekturværker fra hele verden, inviterer Arkitektforeningen i samarbejde med Det Kongelige Akademi til samtale med fokus på nye praksisformer.

Er vi på vej mod nye praksisformer?

Mange yngre arkitekter og studerende drømmer om at bruge deres faglighed til at forandre verden i en mere bæredygtig retning. De er skolet til at forholde sig til klimakrise, biodiversitetskrise, øget segregering, balancen mellem by og land m.m. Og de går til faget med en stærk bevidsthed om ressourceforbrug, lokal kultur og kulturarv, inddragelse og samarbejde. Men hvad driver dem, og hvordan udvikler de deres praksis? Hvad vil de konkret  bidrage med og ikke mindst ændre? 

Det spørger vi seks nyskabende tegnestuer om. Derudover har vi bedt en mere erfaren idealist om at komme med sit bud på, hvordan man kan modstå at blive mainstream med tiden og selv med 50 års praksis på bagen holde sig på tåspidserne og bidrage til den fortsatte udvikling af arkitekturen og fagets praksis. 

Program

Kl. 16.15 – 16.45: Udstilling

Introduktion til udstillingen og udvalgte projekter v/ Arkitekt MAA Peter Bertram, lektor ved Det Kongelige Akademi, arrangør af og kurator på udstillingen Works & Words 

Der serveres øl og vand i pausen.

Kl. 17.00 – 19.00: Samtalesalon

Velkommen til samtalesalon v/ Arkitekt MAA Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen. Lars Autrup fortæller om foreningens arbejde med vækstlaget og hvorfor det er vigtigt. 

Idealismen som grundvilkår for udvikling v/ Arkitekt MAA Søren Nielsen partner i Tegnestuen Vandkunsten. Søren Nielsen kommer med sit bud på fagets udvikling og vilkår. Vandkunstens idealistiske tilgang er på mange måder forbilledlig, men hvordan bevarer man dynamikken og idealismen, når tegnestuen vokser og bliver større? Hvordan sikrer man rum til den kreative udviklingsproces, så man undgår at bidrage til homogeniteten og ligegyldigheden, når der samtidig skal faktureres?

Faglig samtale I  
MAA’erne Lin Kappel, Jonathan Meldgaard Houser og Kim Lenschow Andersen præsenterer sig selv og egen praksis, hvorefter de indgår i uddybende samtale med Lars Autrup som moderator. 

Faglig samtale II 
MAA’erne Asal Mohtashami, Rikke Cora Larsen og Knud Aarup Kappel præsenterer sig selv og egen praksis, hvorefter de indgår i uddybende samtale med Lars Autrup som moderator.

Målgruppe

Arrangementet er primært henvendt til nyligt dimitterede arkitekter og kandidatstuderende, men andre nysgerrige er også velkomne. Arrangementet er gratis, men det koster 40 kr. at komme ind i Rundetaarn. Det er muligt at købe billetten på forhånd her.

Om udstillingen

Arkitektur forsøger at gribe ind i samfundet på en positiv måde. Den forsøger at løse vanskelige problemer og sigter mod at efterlade verden som et bedre sted.

Den kunstneriske praksis i arkitekturen handler ikke om at finde nye løsninger. Den undersøger de grundlæggende betingelser for arkitektonisk praksis gennem åbne eksperimenter med arkitekttegninger og modeller. Den er en afgørende del af nyskabende tegnestuers arbejde, og den viser sin betydning hver gang en bygning demonstrerer en ny måde at forstå arkitekturen og en anden måde at leve på. Kunstnerisk praksis er en måde at rejse de rigtige spørgsmål i arkitekturen.

Udstillerne er udvalgt blandt svar på et åbent opslag udsendt til arkitekter, der arbejder på arkitekturskoler og forskningsinstitutioner over hele verden. Biennalen har desuden inviteret internationale tegnestuer med en stærk kunstnerisk profil til at vise deres arbejde for at fremme dialogen mellem forskellige former for kunstnerisk praksis i arkitekturen. Den viser hvordan hele feltet er nødvendigt for at producere relevante svar på aktuelle udfordringer.

Vil du vide mere? Kontakt

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +